Košarka
0

Novi poraz Bosne, bodove nosi Budućnost

Sarajevo-x.com
Foto: Semir Hadžimuratović/Fotoservis
Foto: Semir Hadžimuratović/Fotoservis
Bosna – Bidućnost 73-77. Izabranici Gorana Šehovića od samoga početka utakmice iskazali su veliku želju i htijenje za pobjedom. Nažalost, nisu uspjeli. No, krenimo redom.

Prva četvrtina završila je vodstvom gostiju 25-18. Ipak, u drugoj dionici (tačnije polovinom druge četvrtine) jakom i agresivnom odbranom, košarkaši Bosne uspjevaju napraviti seriju 10-2, te dolaze u vodstvo od 28-27. Do kraja prvog poluvremena nošeni igrom Šehovića, Sarajlije i Hajrića nekadašnji prvaci Evrope idu na plus dva 39-35. Tim rezultatom otišlo se na odmor. Studenti su u pokušaja za dva poena imali uspješnost 70%, a gosti 50%. S druge strane, Bosna je imala deset izgubljenih lopti.

Treća četvrtina ponudila je izjednačenu igru. Obje ekipe smjenjivale su se u vodstvu. Svakako treba spomenuti i neke čudne sudijske odluke. Bosna je imala izuzetno dobar skok, ali su nastavili sa gubljenjem lopti. Treća dionica okončana je rezultatom 53-53, nakon što Jeretin nije iskoristio slobodno bacanje.

Gosti bolje otvaraju posljednjih deset minuta meča. Jeretin je bio nerješiva enigma za odbranu bordo tima. Razigravao je svoje saigrače, pa je Budućnost u jednom momentu otišla na šest poena prednosti. Bosnu su opterećavale i lične greške, ali se uspjevaju vratiti, pa čak i povesti. To se desilo tri minute prije kraja utakmice kada je Šehović tricom Bosno doveo u vodstvo 65-63.

Ipak, nastavak je u potpunosti pripao Podgoričanima koji su bili koncentrisani sa linije za slobodna bacanja. Na kraju je završilo sa četiri poena prednosti za Budućnost (77-73). Najefikasniji kod Bosne bili su Šehović i Bajić sa 15, a kod gostiju Jeretin sa 24 i Maraš sa 13 poena. Ovo je Bosni bio deseti poraz od dvanaest odigranih utakmica.