Podrška sportu
0

Nikšić i Kaplan posjetili košarkašku reprezentaciju

FENA
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan posjetili su danas košarkašku reprezentaciju BiH, neposredno pred njen odlazak u Njemačku, a potom u Belgiju i Francusku u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji od 31. augusta do 18. septembra.

Nikšić je tokom susreta sa najboljim košarkašima BiH istakao da je Vlada FBiH spremna da radi i stvara bolje uvjete za sport u našoj zemlji, posebno kada je riječ o reprezentativnim selekcijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

''Federalna vlada vam daje punu podršku i stoji iza vašeg rada. Vi ste naši najbolji ambasadori i mi smo ponosni na vas. Želim vam sretan put u Litvaniju i da tamo ostvarite najbolji plasman kako na kolektivnom, tako i na planu lične afirmacije. Treba cijeniti to što radite i pomoć Vlade je samo kap u moru s obzirom na ono što vi dajete na parketu za svoju zemlju'', kazao je Nikšić.

Zahvalivši premijeru na razumijevanju i podršci, predstavnici Košarkaškog saveza BiH izrazili su nadu da će ovakav gest slijediti i ostali nivoi vlasti kako bi se sistemski riješilo pitanje finansiranja reprezentativnih selekcija.

Istakli su da su Nikšić i Kaplan prvi predstavnici vlasti koji su posjetili bh. košarkaše, te da cijene napore Vlade FBiH i vjeruju da će njihova posjeta biti prekretnica za bolja vremena bh. košarke.

Kapiten bh. tima Kenan Bajramović uručio je premijeru i ministru poklon dresove sa potpisima reprezentativaca.