NBA
8

Nikola Jokić nosio Denver do pobjede protiv Oklahome, Toronto bolji od Bostona

Piše: K. H.
Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)
Srbijanski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u NBA ligi, a u pobjedi Denvera protiv Oklahome rezultatom 121:112 on je postigao 36 poena.

Na otvaranju meča gledaoci u Pepsi Centeru gledali su otvorenu igru i s jedne i s druge strane, a do prve ozbiljnije prednosti stigli su domaći košarkaši i to pred sam kraj prvog poluvremena kada su s nekoliko vezanih poena došli do prve dvocifrene prednosti i na pauzu su otišli s prednošću od 13 poena. Bilo je 64:51.

Oklahoma je na početku drugog poluvremena uspjela smanjiti vodstvo Denvera, ali su Nuggetsi opet vezali nekoliko sjajnih napada i pred kraj treće dionice stigli su do čak 18 poena razlike (91:73). Činilo se da gosti neće imati snage za povratak, no sredinom posljednje dionice Oklahoma je zaigrala sjajno i uspjela je prvo anulirati, a zatim i preokrenuti vodstvo Denvera.

U finišu meča viđena je prava drama, a bolje su se snašli domaći igrači koji su na kraju upisali pobjedu rezultatom 121:112.

Najbolji pojedinac meča bio je srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je za 35 minuta na parketu postigao 36 poena, a imao je i devet skokova i deset asistencija. Uz Jokića su sjajne partije pružili Barton koji je ubacio 23 poena i Murray koji je meč završio s 20 ubačenih poena.

U gostujućem timu dominirali su Westbrook (22), Grant (21) i George koji je ubacio 25 poena te je ujedno bio i najefikasniji igrač Thundera.

U ostalim mečevima Toronto je na svom terenu savladao Boston rezultatom 118:95, dok je New York, također na domaćem terenu, bio bolji od Orlanda rezultatom 108:103.