Nastradala Vogošća
248

Nije NBA nego prvenstvo BiH: Košarkaši Slobode postigli 143 poena u Mejdanu

K. H.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Košarkaši Slobode upisali su ubjedljivu pobjedu protiv Vogošće u meču 14. kola prvenstva BiH za košarkaše rezultatom 143:78.

Sloboda je bolje otvorila meč i već u prvoj dionici su napravili dvocifrenu prednost, a nakon prvih deset minuta rezultat je glasio 36:19.

Ključna je bila druga dionica u kojoj je Sloboda postigla čak 42 poena, naspram 18 koliko su postigli košarkaši Vogošće, pa je već na poluvremenu pitanje pobjednika bilo odlučeno.

U nastavku meča Sloboda je samo povećavala stečenu prednost i do kraja meča domaći igrači uspjeli su postići čak 143 poena. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Jasmin Jakupović koji je ubacio 25 poena, Fahrudin Manjgafić je ubacio 22, dok su Dedajić i Omerović postili po 20 poena.

Ovo je za Vogošću drugi uzastopni ubjedljiv poraz u gostima nakon što su u prošlom kolu izgubili od Igokee rezultatom 141:71. U preostalim mečevima, Široki Brijeg je na svom terenu bio bolji od Kaknja rezultatom 99:87, dok je Čapljina bila bolja od Proma rezultatom 65:52.