NBA
6

Nezaustavljivi LeBron James donio pobjedu Clevelandu, Houston završio posao

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Clevelanda porazila je Indianu na svom terenu u petom meču NBA play-offa rezultatom 98:95 čime su stigli do vodstva od 3:2 u pobjedama, dok je Houston pobjedom protiv Minnesote osigurao prolazak u sljedeću fazu.

Pacersi su bolje otvorili meč i na kraju prve dionice stigli su do dvocifrene prednosti (25:15), ali se Cleveland brzo vratio i početkom druge četvrtine preuzeo je vodstvo. Kraj prvog poluvremena pripao je opet Indiani, a nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 56:49.

Na početku drugog poluvremena Cavaliersi su zaigrali puno bolje i serijom od 7:0 prvo su anulirali, a zatim su i preuzeli vodstvo, a nakon treće četvrtine rezultat je glasio 81:73. Uslijedio je izuzetno zanimljiv finiš meča, u posljednjem napadu LeBron James blokirao je Oladipa, a onda je i sam preuzeo odgovornost i "trojkom" u posljednjoj sekundi donosi pobjedu svojoj ekipi.

Treću pobjedu upisala je i ekipa Toronta na domaćem terenu, a oni su protiv Washingtona slavili rezultatom 108:98. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je DeRozan sa 32 poena, dok je Wall na drugoj strani ubacio 26.

Oklahoma je pobjedom protiv Utaha zadržala šanse za prolazak u sljedeću fazu i sada je ukupni rezultat 3:2 za Jazz. Pobjedu Thunderima donio je Westbrook koji je meč završio sa 45 ubačenih poena uz 15 skokova i sedam asistencija.

U posljednjem meču večeri, Houston je pobjedom protiv Minnesote prošao u sljedeću fazu NBA play-offa, a konačni rezultat u četvrtoj pobjedi Rocketsa glasio je 122:104. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Capela i Harden sa 26 i 24 poena.