Neobičan put i priča
25

Nekadašnji talent Reala danas je u BiH i odlučuje da li će igrati za Hrvatsku ili Srbiju

D. P.
Nakić je trenutno član Igokee (Foto: Instagram)
Nakić je trenutno član Igokee (Foto: Instagram)
Nekada veliki talent košarkaške sekcije madridskog Reala i najbolji igrač juniorske Eurolige Mario Nakić još uvijek nije izabrao za koju će reprezentaciju nastupati.

Ovaj 21-godišnji košarkaš preko Španije i Belgije stigao je do Bosne i Hercegovine. Odnedavno je košarkaš Igokee s kojom će nastupati u ABA ligi, a nedavno je boravio u Rijeci na Liburnia kupu gdje je osvojio prvo mjesto s ekipom iz Aleksandrovca.

Nakić (21) rođen je u Beogradu, ali može birati za koju će reprezentaciju nastupati jer mu je otac Hrvat.

"Ovdje imam porodicu, svako ljeto sam na Kvarneru otkad sam se rodio i jako volim Hrvatsku, Rijeku i Opatiju. Ovdje se osjećam kao kod kuće, Rijeku smatram svojim drugim domom. Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vrijeme za to", rekao je Nakić za Novi list.

Svojevremeno su srbijanski mediji pisali da se talentovani košarkaš odlučio za Srbiju, ali je to demantovano.

[FBPOST]https://www.facebook.com/KKIgokeaAleksandrovac/posts/pfbid02oMza8HTgYnujaCQxrDHVn6SG2wsk8F6VmHUYXAgRKsoXURZdhehH35HH53A75zDpl[/FBPOST]

Nakić je krenuo stopama svog oca Ive koji je nekada igrao za Cibonu i Partizan. Sa 17 godina prepoznao ga je Real Madrid i doveo kao jednog od velikih talenata. Ipak, u Madridu nikada nije dobio priliku pa je još igrao za Oostende i Andorru.

Sada ga je put doveo u Igokeu i možda u bh. klubu konačno pronađe sreću i razvije veliki talent.