{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Neću reći da vrijedim 15 miliona dolara godišnje"

T
26.12.2009. u 16:41
0
0
"Neću reći da vrijedim 15 miliona dolara godišnje"
0
"Neću reći da vrijedim 15 miliona dolara godišnje"
Foto: AP
Pau Gasol (29) nedavno je produžio ugovor s Lakersima koji mu omogućuje ostanak u tom NBA klubu do 2014. godine. Trogodišnje produženje ugovora popraćeno je s oko 45 miliona američkih dolara.
"Izuzetno sam zadovoljan i sretan, ujedno i zahvalan klubu što mi je ukazao povjerenje i omogućio ostanak", osvrnuo se Gasol na nedavne događaje u razgovoru za špansku Marcu.

Veći dio razgovora sportski je dnevnik usmjerio prema novcu, pa je sljedeće pitanje bilo je li Gasol izvukao maksimum od kluba aktualnih prvaka NBA lige.

"Ne. Ali Lakersi su mogli čekati i da mi ugovor istekne i ponuditi mi manje novca. A, opet, kao slobodan igrač mogao sam i više zaraditi, ali onda možda ne bih bio u šampionskoj ekipi u kojoj jesam. Kako bilo, na ovaj način profitirali smo i ja i klub, koji će si moći priuštiti kupnju nekog dobrog NBA igrača. Nije sve u novcu."

To obično kažu oni koji raspolažu astronomskim svotama na računu.

"Brojke jesu visoke i na tome sam zahvalan klubu. Teško je to uopće zamisliti i mnogo je više i od onoga što sam ja očekivao."

Kako namjeravate proslaviti produljenje ugovora?

"Odlaskom na večeru uz dobru bocu vina u krugu obitelji. S njima želim dijeliti ovakve trenutke."

Koliko ćete izdvojiti za bocu vina?

" Nije važno potroši li se mnogo ili malo, važan je trenutak, a na njega se ne može staviti cijena. Ali neću platiti vino 1000 dolara, to bi bilo glupo."

Hoćete li kupiti novi automobil?

"Iskreno - ne. I ovaj koji vozim je sasvim u redu, zadovoljan sam njime, pa zašto bih kupovao novi?"

Vrijede li igrači novca koji su plaćeni?

"To je relativno. Nemojte očekivati da vam ja kažem kako vrijedim 15 ili 20 miliona godišnje. Ne mogu to reći, ne bih se pritom osjećao ugodno. Ali, nisam ja taj koji diktira tržištem, pa mogu samo zahvaliti onima koji mi ukazuju povjerenje", kazao je španlski centar prisjetivši se još dana s početka svoje karijere u Memphisu.

"Da nije toga bilo, ne bi niti svega ovoga",,- tvrdi Gasol koji još uvijek dvoumi oko nastupa na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Turskoj.

"Moj nastup ovisi o cijelom nizu stvari. U ovom mi trenutku tijelo govori da usporim. Kako bilo, sa mnom ili bez mene, Španijaa ima jaku ekipu", zaključio je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: