Ricky Rubio
0

"Dobro sam postupio ostavši u Evropi"

Totalsport
Ricky Rubio
Ricky Rubio
Najpotentniji evropski mladi košarkaš Ricky Rubio izabran je na prošlogodišnjem NBA draftu kao ukupno peti od strane Minnesota Timberwolvesa, no odlučio je ostati u evropskoj košarci, te preći u redove Barcelone.

Ondje 19-godišnji playmaker u potpunosti sazrijeva što dokazuje svakom utakmicom, te se priprema na novi iskorak u karijeri, no o NBA ligi ne razmišlja. Barem ne još.

"Želio sam ostati u Europi još neko vrijeme i sada znam da sam napravio dobar potez. Možda ću jednoga dana i otići u NBA ligu, ali tek kada ću u potpunosti za nju biti spreman", tvrdi sjajni defanzivac odličnog pregleda igre za kojeg se pretpostavljalo da u NBA ligu nije želio u dresu slabašne ekipe, što Timberwolvesi u ovom trenutku jesu.

"Da je tako bilo, onda ne bih ni izlazio na draft. Ne, to nije tačno, odlučio sam se ostati u Evropi jer ovdje još imam neobavljena posla. Primjer? Nikada nisam osvojio špansko prvenstvo ili Euroligu, a igranjem u Barceloni za to mi se ukazuje velika prilika."

"Bojim li se NBA igrača? Nikako, pa već sam igrao protiv njih i to mi nije nikakav problem. Protiv takvih igračina sam igrao na PlayStationu prije no što sam zaigrao protiv njih u finalu Olimpijskih igara, a tu sam utakmicu snimio i pogledat ću je kada se penzionišem", zaključio je Rubio.