Košarka
0

NBA predsezona: Chicago nastavio "mljeti", Houstonu teksaški derbi

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Košarkaši Chicago Bullsa nastavljaju sa sjajnim igrama u predsezoni NBA lige. Pobjedu su ostvarili i u šestoj utakmici, a nova je žrtva bio Milwaukee.

Chicago je u svom United Centeru dočekao ekipu koja nije ostvarila nijednu pobjedu u dosadašnjem dijelu predsezone, Milwaukee, a razlika u kvaliteti bila je očita već u prvoj polovini prve četvrtine. Chicago je odjurio do uvjerljivog 20-4 vodstva, a isto se u jednom trenutku popelo i do 30 poena razlike (84-54)

Derrick Rose je još jednom pokazao da se nije uzalud oporavljao i trenirao cijelu prošlu sezonu. Ubacio je 24 poena, bio je brz kao munja i neuhvatljiv za sve gostujuće košarkaše. Upisao je i tri skoka, četiri asistencije i čak dvije blokade!

U teksaškom dvoboju Houstona i Dallasa slavio je domaćin (Houston) rezultatom 100-95. Ovosezonsko pojačanje Rocketsa Dwight Howard ugradio je 15 poena i 17 asistencija u pobjedu svoje nove ekipe, dok je najefikasniji bio James Harden. Kod gostiju je Jose Calderon ubacio 14 poena, dok su svi ostali igrači postigli manje.

U preostale dvije utakmice večeri Cleveland je ugostio Philadelphiju 76ers i slavio rezultatom 104-93, dok je Toronto u Kanadi, nakon dva produžetka, bio bolji od New York Knicksa. Terrence Ross bio je najbolji igrač domaće ekipe s 27 poena, dok je kod gostiju neraspoložen bio Carmelo Anthony koji je ubacio svega devet koševa za 26 minuta. Bivši Raptors Andrea Bargnani bio je pošteno izviždan, no sudjelovao je s 13 poena u svom povratku u Air Canada Center.

NBA predsezona, ponedjeljak:

Toronto – New York 123-120 (p)

Chicago – Milwaukee 105-84 Houston – Dallas 100-95 Cleveland – Philadelphia 104-93