Revoltiran dešavanjima u Pioniru
22

Navijaču Zadra zbog komentara na portalu zabranili dolazak na utakmicu

Klix.ba
Navijaču Zadra Borisu Marinu lokalna policijska uprava zabranila je dolazak na utakmicu između kluba za koji navija i Crvene zvezde zbog komentara na jednom zadarskom portalu.

Policajci su Marina, inače jednog od osnivača navijačke grupe Tornado i njenog počasnog predsjednika, pozvali na informativni razgovor i pritom mu izrekli zaštitnu mjeru.

"U skladu s odredbama Zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima izrečena je mjera opreza, odnosno, zabrana posjećivanja košarkaške utakmice zato što je javno pozivao na izazivanje nereda, prekidanje utakmice i slično", rekao je Elis Žodan iz PU Zadarske, navodi Jutarnji list.

Marin poznatiji kao Poštar smatra da nije prekršio zakon i da je laž da je pozivao na nerede.

"Neka neko kaže gdje sam to napisao. Ali ne bježim od toga da sam nakon TV prenosa utakmice Partizana i Zadrana, iznerviran viđenim u Pioniru gdje su igrači Zadra bili napadnuti, sjeo za kompjuter i pozvao navijače da u što većem broju dođemo u Višnjik i vratimo im istom mjerom. Istina je da sam za njihovog trenera Duška Vujoševića rekao da je četnik i ciganin. I mislim da tu nema ništa što me može teretiti jer oni u Srbiji imaju četničku stranku koja legalno postoji. Znači to nije uvreda. Uostalom, zar se i roker Bora Čorba nije proglasio četničkim vojvodom. Zar bi netko trebao kazniti našega pjevača Milu Hrnića kad zapjeva 'Ciganka je srića zamišala karte'", rekao je Marin.