Pjesma s obje strane
82

Navijači BiH opet s ljiljanima na tribinama, s brojnijim Litvancima prave sjajan ambijent

K. H.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
U Lanxsess Areni u Kelnu na meču za 5. kola grupne faze Eurobasketa između Litvanije i BiH nalazi se više od 8.000 hiljada navijača, s tim da Litvanci u ovom meču imaju nešto brojniju podršku, javlja reporter portala Klix.ba s mjesta dogajađa.

Rani termin u 14:30 sati, kao i radni dan svakako su mnogo utjecali na posjetu u današnjem odlučujućem meču za prolazak u nokaut fazu, no bez obzira na to dvorana u Kelnu je poprilično ispunjena i na početku utakmice vlada sjajna atmsofera. Na tribinama se, prema slobodnoj procjeni, nalazi više od 8.000 navijača jedne i druge reprezentacije.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Navijači BiH s jedne i Litvanci s druge strane sve vrijeme prave odličan sportski ambijent, a naravno, kao što je to bio slučaj i u prethodnim mečevima, sve protiče u fer i sportskom duhu i navijanju i nema nikakvih problema niti čak pojedinačnih incidenata.

Litvanci u ovom meču imaju nešto veću podršku (Foto: Klix.ba)
Litvanci u ovom meču imaju nešto veću podršku (Foto: Klix.ba)

Treba dodati i to da se na tribinama opet mogu vidjeti zastave Republike BiH sa ljiljanima, iako su FIBA i Košarkaški savez Njemačke zabranili da se unesu u dvoranu.

Podsjećamo, pobjednik današnjeg meča proći će grupnu fazu i igrati u narednoj fazi u Berlinu.