VIDEO
/
Navijači Beşiktaşa i Galatasaraya divljanjima prekinuli ogled košarkaša-invalida

T
Totalsport
10.12.2012. u 20:00
23
15
Navijači Beşiktaşa i Galatasaraya divljanjima prekinuli ogled košarkaša-invalida
23
Navijači Beşiktaşa i Galatasaraya divljanjima prekinuli ogled košarkaša-invalida
Policija u Turskoj uhitila je najmanje 10 osoba u sukobima nogometnih navijača Beşiktaşa i Galatasaraya, velikih rivala iz Istanbula, na ogledu košarkaša u invalidskim kolicima.
Beşiktaş i Galatasaray su duže od jednog stoljeća oštri rivali u nogometu, najpopularnijem turskom sportu. Njihovim navijačima, kao i pristašama trećeg velikog turskog kluba Fenerbahçea, nije dopušteno dolaziti na gostujuće utakmice kada su ti klubovi u pitanju, u košarci i nogometu.

To se pravilo, međutim, ne odnosi na ostale sportove, pa tako ni na košarku u invalidskim kolicima.

Navijači su ulaskom na teren prvo uzrokovali kašnjenje početka utakmice od pola sata. Kasnije su izvikivali jedni drugima odvratnosti i međusobno se prskali s vatrogasnim aparatima. Utakmica je zbog sukoba navijača prekinuta šest minuta prije kraja prvog poluvremena pri rezultatu 31-26 za Galatasaray, inače jednu od najboljih evropskih ekipa u košarci u invalidskim kolicima. Tužne scene slomljenih invalidskih kolica i bačenog suzavca viđene su na terenu.

Nakon što je policija pregledala snimke, u ponedjeljak je privela izgrednike.

"Navijačima Beşiktaşa ne bi trebalo dopustiti dolazak na tribine. Ko će platiti cijenu za povrijeđene sportaše i navijače? Ako su huligani viđeni na utakmici košarkaša-invalida, onda ne možemo ništa drugo reći nego da je ovo kraj. Sport u ovoj zemlji sada je i službeno mrtav", izjavio je trener Galatasaraya Sedat Incesu.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: