Pričao o MVP utrci
0

Najplaćeniji NBA novinar šokirao kolegu izjavom, omalovažio je Jokića i Dončića

N. M.
Smith i Sharpe tokom emisije (Foto: Screenshot)
Smith i Sharpe tokom emisije (Foto: Screenshot)
Najplaćeniji NBA novinar Stephen A. Smith razljutio je fanove košarke posljednjom svojom izjavom u emisiji koja se bavi najjačom ligom svijeta.
Govorio je Smith o utrci za MVP titulu u regularnoj sezoni, njegove riječi posebno su naljutile fanove NBA iz regije jer je omalovažio Luku Dončića, a prema mnogima i Nikolu Jokića.

Naime, Smith, koji godišnje zarađuje oko 12 miliona eura, ne smatra da bi Jokić trebao biti proglašen najkorisnijim igračem sezone, već na prvo mjesto stavlja playmakera Oklahome Shaija Gilgeousa-Alexandera.

Jokić je prema Smithu na drugom mjestu, a iza njega su Anthony Edwards i Jalen Brunson.

Kade je izgovorio njihova imena, Smithov kolega Shannon Sharpe se šokirao jer uopće nije naveo Luku Dončića među kandidatima za MVP.

"Čekaj, čekaj, Luka ti nije na spisku?", uzviknuo je šokirani Sharpe, pa mu je Smith onda objasnio da to kaže jer se "Luka sa Dallasom bori za peto mjesto na tabeli i da treba da gleda kako igraju njegovi Knicksi".

Sharpe se u potpunosti nije složio sa Smithom i rekao je da Jokić apsolutno zaslužuje MVP nagradu.

"Da, zbog konstantnosti. Njegove brojke su nevjerovatne, smatram da će dobiti treće priznanje. Da Luka dobije, ne bih bio razočaran, pošto je podigao nivo igre na još veći nivo. Smatram da će ipak Nikola da dobije", rekao je Sharpe.

Jokić ove sezone prosječno daje 26,1 poen, 12,3 skoka i 9 asistencija po meču, dok je Dončić na prosjeku od 34 poena, 9,8 asistencija i 9,1 skokova po utakmici.

U isto vrijeme je Brunson na 27,9 poena, 6,5 asistencija i 3,6 skokova po utakmici. Sezona se bliži kraju, Oklahoma, Denver i Minnesota će do poslednjeg kola voditi borbu za prvo mjesto na Zapadu i prednost domaćeg terena u play-offu.