Euroliga
101

Musin Real razbio Zvezdu usred Beograda uz skroman učinak reprezentativca BiH

D. P.
Musa je upisao skroman učinak (Foto: Real Madrid Basket)
Musa je upisao skroman učinak (Foto: Real Madrid Basket)
Košarkaši madridskog Reala slavili su na gostovanju Crvenoj zvezdi rezultatom 72:58 u 15. kolu Eurolige, a naš Džanan Musa upisao je skroman učinak.

Zvezda je dobro otvorila duel i u prvoj četvrtini su se ekipe smjenjivale u vodstvu. No, druga četvrtina donosi mnogo bolju igru Reala i kreiranje ključne prednosti za pobjedu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u prvom poluvremenu igrao je uvodnih sedam minuta i nije imao učinak. Nakon što je izašao iz igre u osmoj minuti, sjedio je na klupi do poluvremena, a onda se vratio u trećoj četvrtini i proigrao.

Real je povećao svoju prednost i u trećem dijelu igre, došao do čak 18 poena prednosti (61:43) i više povratka za Zvezdu nije bilo. Do kraja utakmice aktuelni prvaci Evrope lako su čuvali i sačuvali stečenu prednost za novi trijumf.

Za Madriđane je to 14. pobjeda uz samo jedan poraz čime je ekipa ubjedljivo na prvom mjestu tabele Eurolige. Zvezda je na samo pet pobjeda iz 15 utakmica u sezoni.

Džanan Musa je na terenu proveo 19 minuta i za to vrijeme postigao četiri poena, dvije asistencije i jedan skok. Najefikasniji u njegovom timu bio je Mario Hezonja sa 17 poena i 10 skokova.

U redovima Crvene zvezde po 14 poena postigli su Luka Mitrović i Miloš Teodosić.

Tabela: