Nova zvijezda Kraljeva
1k

Musin prvi intervju u Realu: Dončić mi je kao brat, želim pokazati da se i iz BiH može uspjeti

H. H.
Musa tokom intervjua u emisiji "Tirando a Fallar" (Foto: Twitter)
Musa tokom intervjua u emisiji "Tirando a Fallar" (Foto: Twitter)
Bh. košarkaš Džanan Musa osvojio je prvi trofej s Real Madridom, a u svom prvom intervjuu nakon dolaska u Kraljevski klub govorio je o prvim utiscima u španskoj prijestolnici, ali i o odnosu s nekadašnjim igračem Reala Lukom Dončićem koji mu je dao određene savjete.
Real je u finalu Superkupa Španije u Sevilli poslije produžetka pobijedio Barcelonu rezultatom 89:83, a Musa je uspjeh proslavio ogrnut zastavom BiH, dok je trofej posvetio najboljem bh. sportisti svih vremena Mirzi Delibašiću.

S druge strane, Dončić mu je dosta pomogao savjetima kako bi se što prije navikao na Madrid.

"Dončić mi je kao brat. Mi smo veoma, veoma dobri prijatelji i dosta smo u kontaktu. Prije utakmice između Bosne i Hercegovine i Slovenije na nedavnom Eurobasketu puno smo pričali, posebno o Real Madridu", otkrio je Musa u intervjuu za radio program Tirando a Fallar, a potom je otkrio šta mu je Dončić preporučio:

"Preporučio mi je restorane i druge stvari koje mogu raditi u gradu, a koje neću reći", našalio se naš košarkaš.

Musa se osvrnuo i na nastup bh. košarkaša na Eurobasketu na kojem uprkos dobrim igrama nismo uspjeli proći u osminu finala.

"Bila je to veoma teška grupa, ali smo se borili na svakoj utakmici. U mojoj zemlji sport je skoro jedina stvar koja ljude čini sretnima", rekao je i izrazio žaljenje što, uprkos tome što BiH ima odlične sportiste, nema previše podrške za njih, ali se nada da će se to promijeniti u narednim godinama.

U tom smislu jedan od njegovih životnih ciljeva je da prije svega bude uzor, prvo u životu pa onda u košarci, i da radi stvari na pravi način.

"Želim pokazati da se čak i iz malog grada u Bosni i Hercegovini mogu postići velike stvari u životu", rekao je Musa.

Za kraj je poručio da je "sada zreliji" i da razmišlja samo o uspjehu tima, o pobjedama u dresu Reala.

"Svi već znaju kakav sam tip igrača. Da nije tako, ne bih sada bio u Real Madridu."

Musa će večeras imati priliku da ponovo zablista u dresu Kraljeva kada će Real gosovati u Gironi (21:00) na početku nove sezone španske ACB lige.