Sjajna partija
119

Musa predvodio Cedevitu do pobjede protiv Cibone i odbrane titule prvaka Hrvatske

Piše: D. B.
Foto: KK Cedevita
Cedevita je večeras na gostujućem parketu upisala treću pobjedu protiv Cibone te je tako odbranila titulu prvaka Hrvatske. Najviše poena za pobjednički tim postigao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

U četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja HT Premijer lige Cedevita je bez Willa Cherryja u Košarkaškom centru Dražen Petrović svladala Cibonu 77:68. Ekipa Jure Zdovca tako je u seriji pobijedila 3-1 i ovo je za Cedevitu peti osvojeni naslov prvaka Hrvatske zaredom.

Veći dio prve četvrtine vodila je Cibona. Međutim, Cedevita je preuzela vodstvo u završnici početne dionice, a kasnije se ispostavilo i da ga nije ispustila do kraja utakmice. Prvo je Markota preko ruke Žorića iz desnog kuta u devetoj minuti zabio tricu, onda je četrdesetak sekundi kasnije pogodio i u ulazu, a na to se nadovezao Toni Katić kad je ukrao loptu Ratkovici na Ciboninoj polovici terena i u kontri na 33 sekunde do isteka četvrtine položio za 21:18 prednost gostiju.

S tim rezultatom ušlo se i u drugu četvrtinu, u kojoj je Cedevita po prvi put otišla na dvocifrenu prednost kad je Filip Krušlin na 3:17 min. do kraja prvog poluvremena zabio dva slobodna bacanja za 39:29 vodstvo svoje ekipe.

Na veliki odmor Cedevita je naposljetku ipak otišla s tek tri poena prednosti, a prvi strijelci u momčadi Zdovca na poluvremenu su bili Ukić s 10 poena i Musa sa osam.

Treću četvrtinu Cedevita je otvorila serijom 6:0 u kojoj je sve poene postigao Stipanović. Posebno je dobra bila akcija za 49:40 vodstvo Cedevite. Ukić je napravio dribling, ušao pod koš i onda fantastično iza leđa dodao za zakucavanje Stipanovića.

Tricom Marina Rozića Cibona je na 3:26 min. do kraja treće četvrtine došla na zaostatak 47:50. Zdovc je morao pozvati timeout jer su domaćini opet došli sasvim blizu, no Cedevita je brzo otišla na plus 9 pa je nakon zakucavanja Muse u kontri za 56:47 prednost Cedevite timeout na 1:56 min. do isteka predzadnje dionice morao pozvati i trener Cibone Ante Nazor.

U zadnju četvrtinu Cedevita je ušla s vodstvom 64:53, a sve do posljednje minute četvrte dionice poene su kod gostiju zabili samo Musa i Ramljak. Međutim, svi ti koševi došli su u vrijeme kad su bili nasušno potrebni. Musa je u 34. minuti prvo zabio tricu za 67:58 vodstvo Cedevite, a onda je minutu kasnije pogodio i tri slobodna bacanja za prednost gostiju 70:58. Ramljakova trica u 37. minuti za 73:64 prednost Cedevita bila je također vrlo važna, s tim da je Musa na 69 sekundi do kraja utakmica u ulazu i poentirao za plus 9 Cedevite.

Najkorisnijim igračem finala doigravanja HT Premijer lige proglašen je kapetan Cedevite Roko Ukić. On je večeras upisao 10 poena, šest skokova i sedam asistencija. Od njegovih saigrača bh. reprezentativac Džanan Musa ubilježio je 21 poen i tri asistencije, Damir Markota je upisao 11 poena i četiri skoka, a također naš Andrija Stipanović 10 poena i tri skoka.

Na strani Cibone 20 poena i 10 skokova upisao je Luka Žorić, a Branislav Ratkovica utakmicu je završio s 11 poena, sedam skokova i osam asistencija.