Sretni zbog pobjede
1.5k

Musa: Ponosan sam kad obučem ovaj dres; Sulejmanović: Dat ćemo sve za sveti grb BiH

H. H.
Džanan Musa i Emir Sulejmanović nisu krili oduševljenje nakon važne pobjede naše reprezentacije protiv Češke na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.
Bh. košarkaši su nakon blijedog prvog poluvremena, u nastavku, nošeni velikom podrškom navijača ubacili u brzinu više, te su na kraju slavili 97:90.

"Ponosan sam što sam dio ovog svega. Drago mi je što sam mogao pomoći reprezentaciji Bosne i Hercegovine da ostvarimo pobjedu. Idemo sada dalje po pobjedu u Bugarsku. Savršen je osjećaj igrati za reprezentaciju. Ja sam svaki put ponosan kad obučem ovaj dres. Uvijek dajem sve od sebe", kazao je Musa koji je postigao 21 poen.

Sjajan nastup imao je i Sulejmanović koji je sa 15 poena odigrao veoma važnu ulogu u trijumfu našeg tima.

"Mi smo očekivali tešku utakmicu jer oni imaju dosta dobrih šutera. Davali smo im prelake šuteve. Rekli smo na poluvremenu da ćemo igrati jače i pokazali smo taj karakter. Hvala ovoj publici na sjajnoj podršci danas u Skenderiji, rekao je Sulejmanović, dodavši:

"Ja bih najviše volio da idemo dan po dan, pošto vidimo da ne možemo ništa u životu planirati i želimo dati sve od sebe da podržimo našu reprezentaciju i predstavimo je u odličnom svjetlu i dat ćemo sve za ovaj sveti grb", dodao je naš krilni centar.

Naredni meć naša reprezentacija igra već za tri dana kada gostujemo Bugarskoj, koja je u 1. kolu poražena na gostovanju od Litvanije 89:69.