Košarka
701

Musa, Čampara, Sikiraš i društvo žele u BiH donijeti još jednu zlatnu medalju

Piše: J. H.
Slavlje košarkaša BiH nakon pobjede
Slavlje košarkaša BiH nakon pobjede
Kadetska košarkaška reprezentacija BiH večeras od 20:15 sati igra finalnu utakmicu Evropskog prvenstva protiv domaćina Litvanije.

Mladi bh. košarkaši koji tokom Eurobasketa pregazili reprezentacije poput Srbije, Italije, Francuske, Hrvatske, Njemačke i Španije imaju osiguranu srebrnu medalju.

Međutim, izabranici sjajnog selektora Josipa Pandže sigurno se neće zadovoljiti drugim mjestom i večeras će na parket dvorane u Kaunasu istrčati po najsjajnije odličje i svoje mjesto u historiji evropske košarke.

Protiv BiH na Evropskom prvenstvu nema favorita. Dokazali su to naši reprezentativci u nekoliko navrata. Litvanija je kao domaćin u blagoj prednosti, ali i pod većim pritiskom.

Obje reprezentacije izgubile su dvije utakmice na prvenstvu. BiH u večerašnji susret ulazi sa četiri uzastopne pobjede dok Litvanci imaju dva poraza i dvije pobjede u posljednja četiri susreta.

Kao i sinoć, mnogo toga će zavisiti od Sanija Čampare koji kontroliše bh. napad. BiH u svojoj ekipi ima drugog strijelca prvenstva Džanana Musu koji u prosjeku postiže 22,1 poen po utakmici.

On je prvi asistent turnira i pet košarkaš kada su u pitanju skokovi. Ukoliko bude imao svoju noć, Litvanska odbrana imat će velike probleme.