Košarka
16

Mulaomerović: Čelnici OKK Sloboda nemaju snage i volje za veće ambicije

Klix.ba
Nakon saopštenja čelnika OKK Slobode o tome da proslavljeni košarkaš Damir Mulaomerović neće u narednom prvenstvu voditi tuzlanski klub, te da će ga zamijeniti doskorašnji pomoćnik Vladimir Mićanović, saopćenjem za javnost oglasio se sada već bivši trener tuzlanskih košarkaša Mulaomerović.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“U cilju objektivnog informiranja sportske, prvenstveno tuzlanske javnosti, želim da kažem da mi je bila izuzetna čast što sam dvije prethodne sezone proveo na klupi OKK Slobode. Iskrena zahvalnost pripada mojim igračima, navijačima, saradnicima, rodbini i prijateljima na divnim trenucima provedenim u klubu. Prošli smo za dvije sezone ogroman put, nešto što objektivno klubovi prolaze za 5-6 godina. Od druge lige smo stigli do polufinala play-offa.

Sa klubom se rastajem korektno, nažalost, naši planovi se nisu podudarili. Ja nisam mogao da preuzmem odgovornost za nešto na šta nisam imao utjecaj. Osim toga, moje ambicije su bile da se ide korak naprijed u rezultatskom smislu, ali nisam iz razgovora sa predsjednicom kluba (Aida Berbić – op.a.) mogao vidjeti da klub ima snage i volje za takvo nešto. Ponavljam, žao mi je što nismo nastavili putem kojim smo krenuli, jer smatram da su igrači ostvarili individualno veliki napredak, ali veće ambicije tima su tražile i adekvatna pojačanja. Oslanjanje na igrače iz vlastitog pogona, a što je svakako interes kluba, traži vrijeme i strpljenje, pogotovo u situaciji kada se posljednjih godina loše radilo u tom dijelu.

Subotnje košarkaške večeri u Mejdanu su nešto što ću uvijek pamtiti. Šteta što institucije i pojedinci u gradu Tuzli nisu dovoljno prepoznali ljubav našeg grada za košarkom, te se nisu aktivnije uključile u pomoć OKK Sloboda kako bi se ravnopravno borili za titulu prvaka BiH.

Mom pomoćniku Vladi Mićanoviću i svim momcima želim puno sreće, kao i cijelom timu. Drago mi je da se njegovim angažmanom nastavlja kontinuitet rada sa prvom ekipom, ali ih sve očekuje teška sezona dokazivanja i ponavljanja ostvarenih rezultata. Ja odlazim zaista ponosan na ono što smo skupa napravili. Za kraj, ovo nije zbogom tuzlanskoj košarci, nego doviđenja do nekih drugih vremena”, stoji u saopćenju Damira Mulaomerovića.

Interesantno je da je na nedavnoj sjednici Skupštine OKK Sloboda najavljeno da će za dvije godine igrati za naslov prvaka i plasman u Jadransku ligu. No, valja reći da je uspon OKK Sloboda direktno vezan za Mulaomerovića, dok o tome kako se radi u klubu s mlađim kategorijama svjedoči podatak da nijedna selekcija ovog kluba nije izborila plasman među četiri najbolje ekipe u BiH, što je do unazad nekoliko godina bilo nezamislivo".