Zbog kraha u Euroligi
0

Montepaschi napuštaju najbolji košarkaši

Totalsport
Posljednjih godina Montepaschi Siena nema pravog konkurenta u italijanskoj košarci, pa je tako osvojila naslov prvaka zadnje tri godine, a ove sezone je neporažena nakon 21 odigranog kola.

Međutim u Euroligi je rezultat izostao, pa se tako nakon plasmana na Final Four 2008. godine, prošle godine Siena nije uspjela plasirati među četiri najbolje ekipe, a ove niti među najboljih osam.

Sada je predsjednik kluba Roberto Morrocchi najavio brojne promjene i odlazak nekih ponajboljih igrača kluba proteklih godina poput Terrella McIntyrea, Romaina Sata i Henryja Domercanta.

Istovremeno Morocchi kaže da će klub učiniti sve u nastojanju da zadrži trenera Simonea Piangianija, ujedno aktuelnog italijanskog selektora.

"Napravili smo novi trogodišnji plan, a primarni nam je cilj zadržati Piangianija. Normalno je da poslije četiri i više godina u klubu, neki igrači tokom ljeta odu. Dugo smo pokušavali zadržati McIntyrea, ali ovo mu je posljednja sezona u Sieni, kao i Satou, Domercantu i Ezeu. Ugovor istječe i Seanu Stonerooku, ali nadamo da ćemo ga zadržati u klubu u kojem je proveo veći dio karijere", zaključio je Morocchi.