Nastavak kvalifikacija
0

Mogu li košarkaši BiH do podviga u Skoplju?

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Muška košarkaška reprezentacija BiH večeras nastavlja kvalifikacije za Eurobasket 2011. u Litvaniji. Nakon pobjede protiv Ukrajine i poraza od Mađarske i Velike Britanije naredna prepreka zove se - Makedonija.

Iako je u obje izgubljene utakmice ishod mogao biti drugačiji, to se nije desilo. U ključnim trenucima bh. reprezentativci nisu bili na visini zadatka. Sada su nam šanse za plasman na kontinentalnu smotru znatno smanjene. Kako bismo ostali u utrci, treba nam pobjeda u Skoplju protiv favorizovane Makedonije.

"Ostaje veliki žal za propuštenim u dvobojima sa Mađarima i Britancima, ali šta se može. Idemo dalje! Pokušat ćemo pobijediti narednog suparnika i ostati u igri. Sve je stvar pristupa. Dakako da je danas pritisak veći. Ipak, Makedonci imaju slabe tačke i to moramo iskoristiti", kaže selektor Sabit Hadžić.

Na pitanje da li naša reprezentacija konačno može napraviti nešto veliko, šef državne košarkaške selekcije odgovara: "Svakako. U svakoj utakmici treba biti maksimalno koncentrisan. Treba biti pravi u momentima kada se lomi utakmica. Iako to nismo bili u predhodna dva okršaja, vrijeme je da se to promijeni. Igrači su svjesni da im je ovo posljednja šansa i da je ovo ključnih 40 minuta. Ja sam optimista".

Treba napomenuti da će naša selekcija biti lišena usluga Gordića, koji je slomio ruku, dok je Đedović još uvijek rovit.

Svakako treba istaknuti da će bh. reprezentaciju dočekati i paklena atmosfera sa tribina.

Utakmica počinje u 20.30 sati uz direktan prenos na BHT1.