Šta je istina?
14

Menadžer Ražnatović žestoko odgovorio selektoru Bećiragiću zbog Atića: Javnost treba znati činjenice

K. H.
Miodrag Miško Ražnatović (Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto)
Miodrag Miško Ražnatović (Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto)
Košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović tvrdi da je Edin Atić zbog povrede prsta propustio utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine, čime je demantovao navode selektora Adisa Bećiragića da se nije želio odazvati pozivu.
Selektor, podsjećamo, nije pozvao Emira Sulejmanovića i Edina Atića jer u novembru "nisu željeli" igrati za bh. tim. Ipak, ubrzo je stigao demant tih navoda, a na svom Twitter profilu oglasio se košarkaški menadžer Miško Ražnatović.

"Smatram da je neophodno upoznati javnost s činjenicom da se Edin Atić odazvao pozivu reprezentacije BiH za prozore u novembru te da zbog povrede prsta nije bio u mogućnosti da igra. Po povratku u Podgoricu na rentgenskom snimku je utvrđen prelom!", napisao je Ražnatović u prvoj objavi pa naknadno dodao:

"Uslijed prijeloma Edin je propustio više utakmica u periodu od 23. novembra do 18. decembra. Želja igrača da nastupa za nacionalni tim nikada nije bila sporna, tako da, ako se želimo poslužiti žargonom, reprezentacija BiH nikada neće biti ostavljena od strane djevojke i Edin će uvijek biti tu za nju."
Na ovaj način Ražnatović je odgovorio na izjavu Bećiragića o tome kako se treba ponašati prema "djevojci koja te ostavi", u kontekstu toga da se Atić nije želio odazvati pozivu.

"Poslužit ću se jednostavnim žargonom. Kad te ostavi djevojka, ja činim sve da me ne ostavi, želim joj ugoditi. Ali, onog trenutka kad te ostavi imaš tri stvari da uradiš: Kažeš doviđenja i prijatno, plačeš za njom i pišeš joj pjesme, što neću da radim te treća da lažeš samog sebe i vas, što ja neću raditi. Ima četvrta stvar da djevojka dođe 'tobe' i da kaže da je pogriješila", rekao je Bećiragić.

U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Košarkaška reprezentacija BiH u četvrtak će u dvorani Mejdan u Tuzli odigrati utakmicu protiv selekcije Crne Gore. U toj utakmici naša reprezentacija mora ostvariti pobjedu sa 20 poena razlike, kako bi zadržala šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.