Kvalifikacije za SP
22

Bećiragić pred meč s Crnom Gorom: Agresivnom i srčanom igrom idemo ka ostvarenju cilja

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Košarkaška reprezentacija BiH u četvrtak će u dvorani Mejdan u Tuzli odigrati utakmicu protiv selekcije Crne Gore. Tim povodom danas je upriličena konferencija za medije na kojoj su predstavnici bh. Zmajeva istaknuli svoja očekivanja.

Bh. košarkaši ovih dana u dvorani Mejdan u Tuzli obavljaju pripreme za predstojeći duel protiv reprezentacije Crne Gore, a naš selektor Adis Bećiragić na raspolaganju ima 16 igrača.

Među njima nisu Jusuf Nurkić i Džanan Musa, koji su bili na širem spisku, ali se zbog klupskih obaveza nisu mogli odazvati pozivu. Također, selektor nije pozvao Emira Sulejmanovića i Edina Atića jer u novembru nisu željeli igrati za bh. tim.

Na današnjoj konferenciji za medije selektor Bećiragić je izrazio nadu da će Tuzla biti grad sa kojim će slaviti predstojeću utakmicu. Inače, u toj utakmici naša reprezentacija mora ostvariti pobjedu sa 20 poena razlike, kako bi zadržala šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Iako izgleda malo imaginarno, sa visokom razlikom, ali mi smo ti koji uvijek rade ono što se ne očekuje od nas te se nadamo da ćemo prije svega pobijediti i ganjati razliku koja je izuzetno visoka", rekao je Bećiragić.

On je naveo da su specifične pripreme za predstojeći meč, shodno razlici koju bh. Zmajevi moraju ostvariti. Najavljuje agresivnu, brzu i srčanu igru, sa velikom željom za ostvarivanje cilja.

"Ovo je specifična situacija jer mi, kao i protivnici, nemamo mnogo vremena za detaljnu pripremu, ali je želja i volja igrača, kao i nas, da se pruži maksimum na terenu. Pripremamo se psihički i fizički da idemo preko maksimuma jer će to praviti razliku", naveo je Bećiragić, istaknuvši da protivnička ekipa svakako ima dobar kapacitet u svojim redovima.

Igrači koji se nalaze u bh. timu su zdravi, spremni i željni kvalitetne igre.

"U košarci se sve okreće u sekundama i svaka utakmica je zasebna. Prvenstveno treba ići pobijediti, a ako se sve drugo otvori, probat ćemo napraviti dobar rezultat. Produžiti šansu za zadnju utakmicu i čekanje rezultata naš je prvenstveni cilj", naveo je direktor Košarkaškog saveza BiH Vedran Princ.

Da je atmosfera pozitivna u bh. timu potvrdio je i igrač Adin Vrabac, koji se u grupi naših Zmajeva nalazi već deset godina.

"Svi momci dolaze s osmijehom, a lijepu energiju imamo zbog zajedništva koje prevladava nakon dugog niza godina. Kada je riječ o Crnoj Gori, nećemo mnogo filozofirati, mladi smo, potentni, možemo igrati brzo, možemo biti agresivni u napadu i odbrani i to treba da nas vodi i krasi. Pokazali smo to protiv Mađarske i ta utakmica nam treba biti ogledalo, kako bismo ostvatili pobjedu", naveo je Vrabac.

Susret između selekcija BiH i Crne Gore na rasporedu je u četvrtak u dvorani Mejdan u Tuzli od 20 sati, a organizatori su najavili da će na tribinama biti prisutno više od četiri i po hiljade gledatelja.