Košarka
1

Mejdan ponovo podrhtava: Sloboda i Mulaomerović debitovali pobjedom u Ligi 12

Piše: D. Brkić
U veličanstvenoj atmosferi, pred 4.000 gledalaca, košarkaši tuzlanske Slobode i trener Damir Mulaomerović debitovali su pobjedom u Ligi 12.

Naime, poslije dvije godine izbivanja iz elitnog ranga, tuzlanski klub je u novoj sezoni ponovo u Ligi 12, a legenda evropske košarke Damir Mulaomerović večeras je u ulozi trenera po prvi put predvodio neku od ekipa i ostvario pobjedu.

Radnik iz Bijeljine je slovio kao favorit. Na takav način su gosti i otvorili utakmicu sa 2:9, ali nakon 9:9 u 4. minuti igre rezultatska prednost je rasla u korist domaćih iz minuta u minut sve do konačnih +33 za Tuzlake – 76:43.

Mulaomerović je prije 21 godinu debitovao za prvi tim Slobode, a poslije toga je ostvario impozantnu karijeru igrajući pored ostalih i za Real, Panatanaikos, Efes Pilsen...

Večeras je Sloboda zaigrala u retro dresovima iz pedesetih godina prošlog stoljeća kada je u Tuzlu došla košarka. Tokom utakmice s tribina se orilo: "Ovo je Tuzla“ i "Biće Sloboda opet šampion“, a sve je podsjećalo na slavne dane tuzlanske košarke.

Na kraju je došao i rezultat, a prvoj pobjedi Slobode obol su dali Nermin Hujdurović sa 29 poena, te Adi Sarajlić sa 12 i Miodrag Tanasilović sa 9. Ako se po jutru dan poznaje tuzlanski košarkaši će ubuduće imati frenetičnu podršku sa tribinama, a sa takvim vjetrom u leđa u elitnom rangu mogu se ostvariti i neočekivani rezultati novog i mladog tima.