Neosporan kvalitet
0

Marko Šutalo postaje član košarkaške reprezentacije BiH

Piše: N. Jamaković
Marko Šutalo
Marko Šutalo
Košarkaš Širokog Marko Šutalo (30) dobrim igrama u bh. predstavniku u regionalnoj ABA ligi skrenuo je na sebe pažnju selektora košarkaške reprezentacije BiH Ace Petrovića i dobio poziv u naš nacionalni tim.

Selektor Petrović je za Klix.ba kazao kako Šutalo ima bh. pasoš te neće biti nikakvih administrativnih prepreka da zaigra za BiH.

"Šutalo je u najjačim utakmicama Širokog ove sezone, protiv Partizana, Zvezde, ili Olimpije, redovno bivao najbolji na terenu, što potvrđuje da se radi o kvalitetnom igraču. Osim toga, on je svoj kvalitet iskazivao i ranije kao igrač Hemofarma i Vojvodine. Dobra forma ove sezone otvorila mu je put u reprezentaciju i on će se sigurno naći na širem spisku igrača na koje računam za Evropsko prvenstvo", rekao je Petrović.

On je također dodao kako je tokom razgovora sa Šutalom bila primjetna njegova želja da igra za BiH.

"Time su ispunjeni svi uvjeti da on dobije poziv, a ukoliko na kraju bude jedan od putnika na EP u Sloveniju, zasigurno će nam dati veću mogućnost rotiranja igrača na pozicijama 2 i 3, budući da Đedović sve češće igra u Albi na poziciji 3, a tu ne treba zaboraviti ni Mašića", istakao je Petrović.