Košarka
2

Mahmutović poručio Fuluriji: Nije kriminal zarađivati platu pošteno radeći svoj posao

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović se putem Facebooka obratio javnosti nakon sinoćnjeg intervjua predsjednika KSBiH Aleksandra Fulurije za Klix.ba.

Podsjetimo, Fulurija je u intervjuu za naš portal istakao da će KSBiH od Mahmutovića tražiti sudskim putem da vrati Savezu 367.353 KM kako bi izmirili dug prema državi te da je kriminalno djelo imati redovnu platu i uzimati 20 posto od državnih para.

Mahmutovićevo obraćanje na Facebooku prenosimo u cijelosti.

"Fulurija, gdje si ti matematiku učio? 20 posto od 10 miliona prihoda je 2 miliona KM! 20 posto od 4,5 miliona marketinga je 900.000 KM! Zašto lažeš da je neko uzimao 20 posto od ugovora i donacija? Nije kriminal zarađivati platu pošteno radeći svoj posao! Kriminal ti je, moj Fulurija, oštetiti savez za 150.000 KM zapošljavanjem svojih ljudi i prebacivanjem para u druge saveze, a ne donijeti u savez ni marku!

Kriminal ti je i sakrivanje ugovora, rješenja i lažno svjedočenje samo da bi uništio KSBiH! A kriminal je i da te puštaju da uništavaš savez! Neko ti mora reći 'stani', nećeš ugasiti KSBiH Fulurija! Uništio si košarku u Višegradu i RS-u, ali ovdje nećeš!

Nego ti donesi savezu milion KM, a onda uzmi 100.000, halal olsun! A u protivnom, dosta te je Fulurija! Dosta je i tebe i tvojih ljudi!", poručio je Mahmutović.