KSBiH poslao pismo FIBA-i
0

Mahmutović: Počela je velika borba za Emira Preldžića

Piše: E. Isanović
Emir Preldžić želi bh. dres
Emir Preldžić želi bh. dres
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine započeo je žestoku borbu za Emira Preldžića, uoči priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Košarkaška reprezentacija BiH okupit će se 20. jula u Sarajevu kako bi započela priprema za Evropsko prvenstvo koje će se od 31. augusta do 18. septembra održati u Litvaniji.

Mnogi stručnjaci smatraju da će biti najkvalitetnije u posljednjih 15 godina.

Naš državni tim trebao bi pojačati i Emir Preldžić. Sekretar KSBiH Harun Mahmutović smatra da će se cijela priča imati sretan završetak.

"Počela je velika borba za Preldžića. Mi smo poslali pismo FIBA-i i ovih dana očekujem odgovor. Mislim da će rasplet biti u našu korist“, rekao je Mahmutović.

Mahmutović naglašava da je košarkaš Fenerbahcea izrazio veliku želju da igra za BiH.

"Emir istinski želi obući dres bh. reprezentacije. To je u ovom momentu najvažnije. Slovenci su istakli da sa njihove strane neće biti problema, a o tome su obavijestili i nadležne. Prepreku eventualno mogu praviti Turci, odnosno njihov savez ili klub za koji nastupa. Pritisaka je već bilo, a vjerujem da će ih još biti", izjavio je Mahmutović.

On je dodao da bi Preldžić, ako sve bude kako je zamišljeno, predstavljao veliko pojačanje na kontinentalnoj smotri.

"Kako zbog činjenice da na njega možemo računati deset godina, tako i zbog promocije naše zemlje“, zaključio je Mahmutović.