Košarka
7

Mahmutović: Odluka o ŽKK Čelik tokom ove sedmice

Piše: Elvis Bunić
Upravni odbor Ženskog košarkaškog kluba Čelik donio je odluku da ne želi učestvovati u prvom dijelu Prvenstva BiH zbog toga što je Savez "prekasno donio odluku", te Zeničanke nisu igrale prvo kolo proteklog vikenda protiv Brčanke.

"Odluka Upravnog odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da Čelik i Play Off pored Regionalne lige moraju igrati i domaće prvenstvo za nas je neshvatljiva, prije svega što je kasno donesena", rekao je nedavno predsjednik zeničkog kluba Senad Huseijnagić.

Ipak, Play Off je odlučio igrati i domaće prvenstvo (pobjeda nad Slobodom 100:43, op. a.), a generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović je za Klix.ba pojasnio sljedeće korake krovne kuće bh. košarke.

"Upravni odbor KSBiH je odlučio da Čelik i Play Off moraju igrati i domaće prvenstvo paralelno sa Regionalnom ligom. Čelik je odbio učešće uz obrazloženje da im je kasno javljeno, a sada je na potezu Nadzorni odbor, koji bi trebao zasjedati do kraja ove sedmice, a možda već i sutra. Ukoliko Nadzorni odbor odluči da je Čelik u pravu, Zeničanke neće igrati prvi dio prvenstva i priključit će se takmičenju u Ligi za prvaka. Ukoliko Nadzorni odbor bude mišljenja da je Upravni odbor u pravu, vidjet ćemo kakvi će biti daljnji potezi", rekao je Mahmutović.

Nadzorni odbor Košarkaškog saveza BiH sačinjavaju tri člana: Feđa Jovanović (Zenica), Draško Krišto (Livno) i Branko Petković (Teslić).