Košarka
14

Mahmutović: Nurkić je dobrodošao u reprezentaciju, finansijska situacija u KSBiH alarmantna

Piše: D. B.
Harun Mahmutović (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Harun Mahmutović (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Nakon današnjeg potpisivanja sponzorskog ugovora između Košarkaškog saveza BiH i Sparkasse Bank, generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović je govorio o slučaju "Jusuf Nurkić", kao i o stalnom problemu bh. sporta, a to su finansije.

Prema Mahmutovićevim riječima, Nurkić je dobrodošao u reprezentaciju, ali je istakao da savez neće komunicirati s menadžerima.

"Nurkić se opet obratio Upravnom odboru, njegov menadžer je slao pisma, bilo je prepiske. Upravni odbor nije želio razmatrati pisma menadžera te je odlučio da neće biti u komunikaciji sa menadžerom, kao što ni KSBiH ne komunicira s menadžerima. Članovi UO stavljaju tačku na slučaj Jusufa Nurkića, on je dobrodošao u reprezentaciju, dobar je igrač i nadaju se da će biti zdrav i da će se naći na spisku selektora, a onda igrati za reprezentaciju BiH", izjavio je Mahmutović.

Nakon toga je govorio o lošoj finansijskoj situaciji u KSBiH, kao i izostanku podrške državnih institucija mladim sportistima.

"Aktuelna situacija u KSBiH je alarmantna, ozbiljno smo pričali o smanjenju broja selekcija. Međutim, teško je izabrati, jer sve selekcije imaju rezultate, na šta sam izuzetno ponosan. Da li ćemo moći štedjeti na pripremama ili negdje drugo, ne znam, bojim se da nećemo. BiH će napraviti skandal i poremetiti rejting kod FIBA-e, ali ćemo morati 'rezati' reprezentacije. UO preuzima vođenje KSBiH, a formiran je i Nadzorni odbor. Pokrenut će se sva tijela saveza i izabrati selekcije koje su najkvalitetnije te procijeniti koliko novca imamo. Kad se rješenje nađe, stručna komisija će izabrati selektora. Nadam se da će to biti završeno do ljeta. Bit će veoma teško", rekao je između ostalog Mahmutović.