Spreman za NBA
44

Luka Dončić u ključnom trenutku postigao sjajnu tricu za 34. titulu Real Madrida

Klix.ba
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Luka Dončić (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Real Madrida savladali su Baskoniju u Viktoriji rezultatom 96:85 čime su osvojili 34. titulu prvaka u Španiji, a mladi Slovenac Luka Dončić je odigrao maestralnu partiju i vodio je Kraljeve do pobjede.

Dončić je na terenu proveo blizu 28 minuta, a za to vrijeme sakupio je osam poena, dvije asistencije i osam skokova. U trenutku kad se "lomila" utakmica i kada je domaći tim hvatao posljednji voz da se vrati u meč, Slovenac je postigao sjajnu trojku.

Dvije i po minute prije kraja Real Madrid je imao tri poena prednosti (81:78) i napad, a nakon što nisu na vrijeme odigrali akciju, odgovornost je u posljednjom trenutku preuzeo Luka Dončić koji je tricom s jedne noge povećao prednost Kraljeva na šest poena i tim je postigao možda i najbitnije poene na utakmici.

Podsjećamo, Dončić će sigurno biti prva zvijezda sljedećeg NBA drafta koji će se 21. juna održati u Brooklynu, a mnogi smatraju da će karijeru nastaviti u Phoenixu koji će s klupe predvoditi prvi neamerički trener - Igor Kokoškov.