Napustio Cavse
16

Lue o odlasku Jamesa: Niko ga ne može zamijeniti jer je najbolji igrač svih vremena

Klix.ba
Lue i James (Foto: EPA-EFE)
Lue i James (Foto: EPA-EFE)
Trener Clevelanda Tyronn Lue smatra da će se puno stvari promijeniti u ovom klubu nakon odlaksa LeBronea Jamesa te da je teško pričati o njegovoj zamjeni jer se radi o jednom od najboljih igrača svih vremena.

LeBron je prošle sezone gotovo sam odveo Cavse u finale, ali protiv Golden Statea nije mogao napraviti potrebnu razliku. James je u finalu igrao i sa slomljenom rukom, gurao je čitav tim naprijed, a kada je više postalo jasno da priča nema smisla, odlučio je drugi put napustiti Cleveland i pojačati LA Lakerse.

Trener ovog kluba Tyronn Lue rekao je da će klub u narednom periodu pokušati oblikovati mlade igrače.

"Naravno da bih volio da je LeBron ostao u mom timu. Ipak, on je otišao i to je novi izazov za nas. Čitav moj stručni štab i ja smo se ipak spremili na to, bit će drugačije, imat ćemo mnogo mlađih igrača koje treba podučiti i oblikovati", kazao je trener Clevelanda pa nastavio:

"Poslije prijelaznog roka suočavamo se s nečim novim. Teško će biti zamijeniti LeBronea, riječ je o najboljem igraču svih vremena. Moramo razumjeti situaciju i radimo što je bolje moguće kao tim", kazao je Lue.

Nakon Jamesovog odlaska Clevelandu će uspjeh u sljedećoj sezoni biti i plasman u play-off, a čini se da nakon odlaska Kinga u ovom klubu više niko nema šampionske ambicije.