Utakmica u 18 sati
0

Lojo uoči duela s Francuskom: Dat ćemo sve od sebe, želimo igrati lijepu košarku

D. B.
Goran Lojo (Foto: FIBA)
Goran Lojo (Foto: FIBA)
Selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo govorio je za zvaničnu stranicu Košarkaškog saveza BiH uoči današnje utakmice četvrtfinala Eurobasketa protiv Francuske.

Bh. košarkašice se prvi put u historiji našeg ženskog košarkaškog državnog tima nalaze među osam najboljih ekipa Evrope, a u današnjem duelu s Francuskom imaju prilike nastaviti nizati uspjehe.

Francuskinje su bile dominantne, rješavale su utakmice u svoju korist s 20 i više poena razlike, ali će naše djevojke učiniti sve kako bi napravile iznenađenje.

"Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe, kao i uvijek dosad. Psihički smo rasterećeni, bez rezultatskog pritiska protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Želimo pokazati da možemo igrati lijepu košarku. Bez obzira na ishod meča, u Valenciji nam slijedi nastavak borbe za ulazak u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, rekao je Lojo.

Utakmica Francuska – BiH počinje u 18 sati, uz direktan tekstualni prijenos na portalu Klix.ba, kao i direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 1.