Bh. selektor
6

Lojo: Povreda Marice Gajić nas je izbacila iz takta, Crnogorke su bile preagresivne

Klix.ba
Goran Lojo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Goran Lojo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Košarkašice BiH poražene su večeras u gostima protiv Crne Gore (55:76) u utakmici 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon meča selektor naše reprezentacije Goran Lojo izjavio je da su košarkašice Crne Gore igrale veoma agresivno, a nakon povrede Marice Gajić nisu uspjeli adekvatno da odgovore na to.

"Nakon lošeg otvaranja meča, u drugoj četvrtini smo uspjeli da se vratimo i na pauzu otići sa pet poena zaostatka. U nastavku je Crna Gora agresivnom igrom, ponekad i pregrubom, došla do nešto osjetnije prednosti. Tada je došlo do povrede i Marice Gajić koja je do tada imala 11 skokova. To je bio problem na poziciji centra, jer niko od ovih djevojaka nije klasična petica. Gajić puno znači za ovaj tim i nakon njene povrede nismo uspjeli adekvatno parirati agresivnoj igri protivnika", rekao je Lojo.

Skrenuo je pažnju i na dva nesportska faula, bukvanlno nokauta nad Irenom Vrančić.

"Agresivnost je dio sporta i bez Marice Gajić nismo uspjeli da odgovorimo na takvu igru. Ove mlade košarkašice sigurno nisu navikle na takvu igru i to je prevagnulo. Čestitam Crnoj Gori na pobjedi i vidimo se u Sarajevu. Mi smo za prvi dio ostvarili naš plan, a to je bila jedna pobjeda u ova dva susreta. Ključno je da pobjeđujemo kući i da napravimo jedan brejk u gostima. Propustili smo šansu večeras, ali nam ostaju još mečevi protiv Slovačke i Islanda", istakao je Lojo.