Poraz i od Belgije
340

Lojo i Elez saglasni nakon novog debakla košarkašica: Jones je veoma umorna

D. P.
Lojo i Elez žestoko su razočarani (Foto: FIBA)
Lojo i Elez žestoko su razočarani (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ponovo je doživjela težak poraz na Svjetskom prvenstvu, a nakon utakmice protiv Belgije medijima su se obratili selektor Goran Lojo i košarkašica Nikolina Elez.

Košarkašice BiH doživjele su i četvrti težak poraz u premijernom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Susret sinoć je završen rezultatom 55:85.

Nikolina Elez i selektor Goran Lojo saglasni su u tome da je najveća zvijezda reprezentacije Jonquel Jones umorna.

"Borili smo se do kraja i teško je vratiti se nakon tri poraza. Kao što vidimo, Jones je vrlo umorna tako da nju nemamo na svom nivou. Ono što mogu reći jeste da se vidimo s Belgijankama u novembru ponovo u kvalifikacijama", rekla je Elez.

Selektor Lojo ističe da je ekipa mentalno u vrlo teškoj situaciji.

"Vrlo teško je vratiti se mentalno nakon tri poraza, posebno ako se uzme u obzir da smo računali i pretpostavljali da ćemo imati jednu ili dvije pobjede u prvoj rundi. Mentalno smo jako jako loše, pokušali smo se vratiti. Prvih 15 minuta je bilo dobro, imali smo energiju, ali smo onda dozvolili Belgijankama da preuzmu dvocifrenu prednost. Napravili smo mnogo grešaka. Također, Jones je veoma veoma umorna. Umorne su i ostale igračice. Sve u svemu, čestitam Belgijankama", rekao je Lojo.

Selektor se izvinio navijačima koji su ponovo pružali veliku podršku reprezentaciji.

"Njihova podrška je kao i uvijek fantastična. Izvinjavamo se navijačima koji nisu imali priliku da se raduju bilo kojoj pobjedi", dodaje Lojo.

Košarkašice BiH nastup na Svjetskom prvenstvu zaključuju rano ujutro protiv Sjedinjenih Američkih Država.