NBA play-off
3

Leonard odveo Clipperse na prag historijskog uspjeha, Toronto izborio sedmi meč s Bostonom

E. B.
Los Angeles Clippersi su stigli nadomak historijskog uspjeha pobjedom nad Denver Nuggetsima kojom su poveli 3-1 u polufinalu Zapadne konferencije.

Clippersi su slavili rezultatom 96:85 i na taj način upisali treću pobjedu u seriji.

Kawhi Leonard je briljirao i za samo jednu asistenciju mu je izmakao triple-double učinak. On je susret završio sa 30 poena, 11 skokova i 9 asistencija i bio je nerješiva enigma za Nuggetse.

U redovima Denvera ponovo je najbolji bio Nikola Jokić sa 26 poena, 11 skokova i 6 asistencija, ali nije imao raspoloženih saigrača.

Clippersima sada treba još samo jedna pobjeda kako bi ušli u konferencijsko finale i na taj način ispisali klupsku historiju. Do sada im je najbolji plasman u play-offu bilo polufinale Zapada do kojeg su dolazili osam puta.

Kao što se i očekivalo, bilo je veoma zanimljivo i u drugom sinoćnjem meču u kojem su se sastali Boston Celticsi i Toronto Raptorsi.

Šesti susret ove dvije ekipe u ovogodišnjem play-offu donio nam je čak dva produžetka, a na kraju je slavio Toronto rezultatom 125:122 i poravnao rezultat na 3-3 u seriji.

Toronto je do pobjede vodio Kyle Lowry sa 33 poena, 8 skokova i 6 asistencija, dok je na drugoj strani najbolji bio Jayson Tatum sa 29 poena 14 skokova i 9 asistencija.

Pobjednik sedmog meča ući će u finale Istoka gdje će igrati protiv Miami Heata.