Bronny na treninzima
31

LeBronov sin se predstavio NBA timovima, lagao je da je viši skoro 10 centimetara nego što jeste

E. B.
Bronny james (Foto: Twitter)
Bronny james (Foto: Twitter)
Bronny James, sin legendarnog LeBrona, se jučer predstavio NBA timovima zajedno s ostalim kandidatima na NBA Draft Combineu.

Na NBA Draft Combineu igrači koji izlaze na NBA draft pred NBA skautima odrađuju brojne vježbe koje klubovima daju priliku da iz prve ruke vide košarkaše koji bi im mogli biti zanimljivi.

Iako svojim igrama tokom sezone za University of Southern California nije privukao mnogo pažnje NBA ekipa, činjenica da mu je LeBron otac je natjerala sve novinare da s velikim zanimanjem prate njegov učinak na NBA Draft Combineu.

Odmah na početku na prvom mjerenju je došao u centar pažnje. Naime, Bronny je službeno prijavljen kao bek visok 195 centimetara (6'4''), a ispostavilo se da je visok 186 centimetara (6'1''), što je zaista velika razlika.
No, na samim vježbama se pokazao veoma dobro i brojni NBA skauti su zadovoljni onim što su vidjeli.

Vertikalni odraz mu je čak 103 centimetra (40,5 inča). Poređenja radi, njegov otac ima odraz od 112 centimetara (44 inča).

Osim odraza, Bronny se iskazao i kao odličan šuter. Na zvaničnom treningu je ubacio čak 19 od 25 šutiranih trojki, što je izuzetno dobar rezultat.

Ipak, i pored toga stručnjaci ne predviđaju da će Bronny biti izabran u prvom krugu NBA drafta u noći sa 26. na 27. juni u Brooklynu.

Kako sada stvari stoje, najrealnije je da ga 55. pickom izaberu Los Angeles Lakersi kako bi zaigrao sa slavnim ocem.