NBA predsezona
0

Lakersi postaju drugi klub iz Los Angelesa?

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Slavili su Los Angeles Clippersi i drugi put unutar tri dana pobjedu protiv gradskih rivala Lakersa u Staples Centeru. Nakon 114-95 u ponedjeljak, u srijedu je bilo 108-103.

U posljednjoj pripremnoj utakmici za obje ekipe briljirao je Blake Griffin s 30 koševa, Caron Butler i Mo Williams dodali su po 16, dok je Chris Paul dodao sedam koševa uz deset asistencija.

Poraženi je sastav, koji je igrao bez lakše povrijeđenog Kobea Bryanta, predvodio centar Andrew Bynum s 26 koševa i 11 skokova.

Bryant se povrijedio u gradskom derbiju igranom u ponedjeljak, nakon što ga je prekršajem pri polaganju zaustavio centar Clippersa DeAndre Jordan. Nezgodno je Bryant pao i povrijedio zglob desne ruke.

Oba su kluba završila predsezonsko razdoblje. Slijedi im početak sezone koja starta na Božić, tokom koje će se zbog smanjenog broja utakmica sastati tri umjesto četiri puta.

U drugom, floridskom derbiju igranom u srijedu Orlando je u svom Amway Centeru pobijedio Miami 104-100. Glen Davis s 18 koševa i pet skokova bio je najbolji u pobjedničkoj ekipi, dok je poražene s 27 koševa predvodio LeBron James.

Najbolji učinak večeri imao je sjajni krilni centar Minnesote Kevin Love, koji je u gostujuću pobjedu Wolvesa kod Milwaukeeja ugradio 22 koša i 16 skokova.

Četvrtak je posljednji predsezonski dan u NBA ligi, koja na Božić kreće dvobojem New York Knicksa i Boston Celticsa u Madison Square Gardenu. Iste večeri u velikim se derbijima sastaju još Dallas i Miami u reprizi lanjskog finala, te LA Lakers i Chicago Bulls.

NBA predsezona, srijeda:

Orlando – Miami 104-100 Boston – Toronto 81-73 New York – New Jersey 88-82 New Orleans – Memphis 95-80 Milwaukee – Minnesota 84-85 San Antonio – Houston 97-95 Utah – Portland 92-89

LA Clippers – LA Lakers 108-103