3-1 u finalu Zapada
6

LA Lakersi na korak do finala NBA lige, Denver i Jokić pred najvećim izazovom sezone

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Los Angeles Lakersa slavila je u četvrtom finalu Zapadne konferencije NBA lige protiv Denver Nuggetsa rezultatom 114:108 i samo ih jedna pobjeda dijeli od plasmana u veliko finale.

LA Lakersi su tokom čitavog meča držali i kontrolisali prednost, u pojedinim trenucima meča ona je bila i dvocifrena, no Denver se uspio vraćati i na kraju je ozbiljno zaprijetio Lakersima da može doći do preokreta.

Već u prvoj dionici Lakersi su došli do dvocifrene prednosti (37:27), a nakon 12 minuta rezultat je glasio 37:30 za LeBrona Jamesa i društvo. U tom ritmu nastavljena je i druga četvrta, a na poluvrijeme se otišlo s prednošću Lakersa od pet poena razlike. Bilo je 60:55.

Slična priča i u nastavku. Lakersi su sve vrijeme držali prednost, ona je od dvocifrene na kraju treće dionice došla do samo tri poena razlike, no Lakersi se nisu opuštali i sve vrijeme držali su vodstvo te na kraju, ispostavit će se, došli do pobjede.

Najefikasniji igrač susreta bio je Anthony Davis koji je za nešto više od 40 minuta ubacio 34 poena uz pet skokova i tri asistencije, a pratio ga je LeBron James koji je ubacio 26 poena.

U poraženoj ekipi Murray je ubacio 32 poena i sve vrijeme je držao Denver u igri, dobar učinak je imao i Grant koji je ubacio 17 poena, a može se reći da je srbijanski košarkaš Nikola Jokić malo razočarao i za nešto više od 35 minuta na terenu ubacio "samo" 16 poena uz sedam skokova i četiri asistencije.

Naredni meč između Lakersa i Denvera igra se u noći sa subote na nedjelju. Podsjećamo, Denver je protiv Utaha i Clippersa u ranijim utakmicama play-offa imao zaostatak od 3-1, ali se uspio vratiti i s tri uzastopne pobjede doći do plasmana dalje.