Košarka
10

LA Lakersi i NY Knicksi prave razmjenu: Gasol za Stoudemirea?

FENA
Španski košarkaš Pau Gasol je već neko vrijeme prvi "za odstrel" u Los Angeles Lakersima. No, još je uvijek Gasol dio tima, a novi trener u klubu Mike D'Antoni tvrdi...

"Pau je naš čovjek, on je dio sistema. Nije baš da kombiniram tim bez njega", rekao je trener, makar svi američki mediji uporno pišu o zamjeni koju bi mogli napraviti Lakersi, a u tom kontekstu je Gasol sigurni čovjek za odlazak.

Nešto ranije tokom sezone se pisalo kako će klub iz Los Angelesa ponuditi Atlanti Španca u zamjenu za Josha Smitha. Ta je priča zastala, ali se ove sedmice pojavila nova i čini se čak realnom.

Moguća je zamjena igrača na relaciji LA Lakers - New York: Gasol bi otišao u Knickse, dok bi Amar'e Stoudemire došao u Lakerse. Stoudemire ove sezone nije još odigrao niti jednu utakmicu za New York zbog povrede i operacije lijevog koljena. Također, zbog odličnog starta Knicksa u sezonu (omjer 5-3) se mnogi pitaju hoće li se, i kako, Stoudemire uklopiti u pobjednički ritam tima kada se vrati.

Navodno je zbog toga New York i zainteresiran za razmjenu, a po nekim navodima iz kluba "Gasol bi bio korisniji" za tim.

Osim New Yorka neki španski mediji su spomenuli da postoji mogućnost razmjene i sa Minnesotom.

NBA