Peto kolo
12

Tok utakmice / Kvalifikacije za SP u košarci: BiH - Francuska 52:102

Piše: K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvorani Mejdan u Tuzli poražena je od Francuske rezultatom 102:52 u okviru 5. kola grupe E prve runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Kini, a tekstualni prijenos ovog meča mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.

Kraj

Košarkaška reprezentacija BiH poražena je od Francuske rezultatom 102:52.

40' - Le Colo postiže 100. poen za Francusku. Potpuni potop naših košarkaša u Mejdanu. Do kraja je ostalo 36 sekundi.

38' - Batum oba puta siguran s linije za slobodna bacanja. Ovo je 95. poen za Francusku.

37' - Naš tim je odigrao lijep napad, Vrabac je ostao sam na šutu za tri poena, ali je promašio čitav obruč. Lazić je napravio ofanzivni skok i pogodio za dva poena.

36' - Asistencija Batuma i novi poeni Lacombea. Na drugoj strani Lazić nakon soloprodora pogađa uz tablu.

35' - Posljednjih pet minuta meča. Vrabac pogađa za naš tim, nakon čega smo brzo osvojili loptu i postigli nove poene, opet preko Vrabca.

34' - Nova dva poena za Francusku postiže Lacombe. Poirier u sljedećem napadu zakucava i dodatno povećava prednost Francuske.

34' - Hasandić odmah pogađa nakon time-outa. Naš definitivno najbolji igrač večeras.

34' - Prvo Gobert, a nakon toga Lacombe postižu nove poene za Francusku i povećavaju prednost na 41 poen. Bruka našeg tima u Mejdanu.

33' - Lijepa asistencija Alibegovića i poeni Lazića.

32' - Evan Fournier oba puta siguran s linije za slobodna bacanja. Nakon što smo po ko zna koji put brzo izgubili loptu, Rudy Gobert postiže nove poene za Francusku. Trenutno je 77:38 za goste.

31' - Počela je posljednja četvrtina. Vrabac postiže prve poene za naš tim.

Treća četvrtina

30' - Almir Hasandić postiže nove poene u posljednjim sekundama treće četvtine.

30' - Hasandić tri puta pogađa s linije za slobodna bacanja, Heurtel na drugoj strani ostvario polovičan učinak. U sljedećem napadu Hasandić je postigao nova dva poena.

29' - Francuzi ne opraštaju nijednu grešku naših košarkaša. Asistencija Heurtela za Causeura koji postiže nove poene.

28' - Vrabac nakon soloprodora pogađa za dva poena. Selektor Vujošević je na time-outu bar malo pokušao motivisati naše igrače.

27' - Kikanović je izgubio loptu. Na drugom meču, u četvrtoj minuti drugog poluvremena Belgija vodi protiv Rusije sa 54:51.

26' - Opet smo brzo izgubili loptu što Causeur kažnjava i postiže nove poene.

26' - Fabien Causeur je promašio šut za tri poena, ali pod košem najviši je opet bio Gobert koji bez problema vraća loptu u koš. Neupitna razlika u kvaliteti između našeg tima i Francuske.

26' - Fabien Causeur pogađa uz prekršaj, a nakon toga i dodatno slobodno bacanje.

25' - De Colo oba puta siguran s linije za slobodna bacanja. Prednost Francuske raste iz minute u minut.

25' - Rikalo je ostao sam, ali je promašio šut za tri poena. Srećom, Durmo je napravio ofanzivni skok i uz prekršaj pogađa za dva poena, da bi potom promašio dodatno slobodno bacanje.

24' - Još jedna lijepa akcija Francuza, Batum je dodao do Goberta koji bez većih problema zakucava. Naš tim nema nikakvu ideju u napadu.

23' - De Colo pogađa za tri poena i dodatno povećava prednost Francuske. Trenutno je 54:25 za Francuze.

23' - Gobert je opet stigao na liniju za slobodna bacanja, ali ovaj put je promašio oba. Hasandić u napadu za naš tim nije pogodio.

22' - Prvi poeni za naš tim u drugom poluvremenu, Alibegović je pogodio tricu.

22' - Batum je promašio za tri poena, ali Gobert pravi ofanzivni skok i pogađa za dva. Serija Francuske u drugom poluvremenu od 7:0.

21' - Kikanović je promašio za dva poena, na drugoj strani prekršaj nad Gobertom koji pogađa oba slobodna bacanja.

21' - Počelo je drugo poluvrijeme. Prvi napad ima Francuska, Batum je asistirao za De Cola koji pogađa za tri poena.

U drugom meču naše grupe, Belgija na poluvremenu vodi protiv Rusije rezultatom 47:45.

Prvo poluvrijeme

Bosna i Hercegovina - Francuska 22:44

20' - Prelijepa akcija Francuske, Thomas Heurtel asistira za Vincenta Poiriera koji postiže posljednje poene u prvom poluvremenu.

20' - Nando De Colo pogađa na asistenciju Vincenta Poiriera. Velika prednost za Francusku u ovom trenutku. Naši igrači imaju samo 33 posto uspješnost šuta za dva poena, što je glavni razlog ovakvog rezultata.

19' - Polovičan učinak Rikala s linije za slobodna bacanja, ali nakon ofanzivnog skoka Rikalo pogađa za dva.

19' - Lijep dribling Vrabca kojim je izbacio kompletnu odbranu Francuske, ali nije pogodio na polaganju. Uslijedila je brza kontra Francuza i novi poeni Evana Fourniera. Trenutno je 40:18 za Francusku.

18' - Odlična odbrana Francuza u ovom trenutku, naši igrači teško pronalaze prostor za šut.

17' - Vincent Poirier postiže poene nakon ofanzivnog skoka, na drugoj strani Kikanović nije bio precizan. Čini se da je pitanje pobjednika ovo meča već sada jasno. Diaw oba puta pogađa s linije za slobodna bacanja.

16' - Lijepa akcija našeg tima iz time-outa, prekršaj nad Kikanovićem koji je bio polovičan s linije za slobodna bacanja.

16' - Thomas Heurtel asistira za Paula Lacombea koji pogađa za dva poena. Najveća prednost Francuske do sada, zbog čega je selektor BiH Duško Vujošević pozvao time-out.

15' - Atić je odlično istrčao kontranapad i lagano je ubacio loptu u koš.

14' - Hasandić je na isteku napada pokušao za tri poena, a lopta je u posljednjem trenutku izašla iz obruča. Fall na drugoj strani postiže 30 poen za Francusku.

13' - Francuzi su brzo izgubili loptu, napravili su prekršaj, a Atić je imao polovičan učinak s linije za slobodna bacanja. Odmah na drugoj strani Fall pravi ofanzivni skok i pogađa za dva. Trenutno je 28:15 za Francusku.

12' - Lazić dva puta siguran s linije za slobodna bacanja. Prvi njegovi poeni na večerašnjoj utakmici.

12' - De Colo pogađa za tri poena i povećava prednsot Francuske na 14 poena.

11' - Počela je druga četvrtina, naš tim je imao prvi napad ali nismo postigli poene.

Prva četvrtina

10' - Albicy dva puta siguran s linije za slobodna bacanja, četiri sekunde do kraja prve četvrtine nismo ni uputili šut prema košu Francuske.

10' - Lijepa akcija našeg tima i poeni Vrabca na asistenciju Hasandića.

9' - Odmah na početku napadu smo izgubili loptu, a Batum bez problema postiže nove poene. Francuska već sada počinje praviti opipljivu rezultatsku razliku.

9' - Asistencija Hasandića za Durmu koji postiže četvrte poene. Gobert u napadu pravi prekršaj pored Kikanovića i lopta je za naš tim.

8' - Kikanović nije uspio pogoditi preko Goberta, De Colo odmah iz tranzicije kažnjava taj promašaj i pogađa za dva poena.

7' - Durmo pogađa za dva poena, a nakon toga nije iskoristio dodatno slobodno bacanje.

7' - Alibegovićev šut za tri poena izašao iz obruča, prve poene u ekipi Francuske upisao je i Diaw. Vujošević je tražio time-out, Francuzi prvi put imaju dvocifrenu prednost.

7' - Puno problema za naš tim u realizaciji napada, Rikalo je ovaj put bio neprecizan, a na drugoj strani Fournier uz prekršaj pogađa za dva poena. Nakon toga je pogodio i dodatno slobodno bacanje.

6' - Nakon što smo propustili priliku da postignemo nove poene, Gobert se našao na liniji za slobodna bacanja i oba puta je bio siguran.

6' - Amar Gegić postiže šesti poen, Francuzi na drugoj strani neprecizni za tri poena. Lopta je opet za naš tim.

5' - Lončar je bio sam ispod koša Francuske, ali je pored Goberta promašio. Na drugoj strani NBA igrač Fournier pogađa za tri poena.

4' - Gobert dva puta siguran s linije za slobodna bacanja. Tri razlike prednosti za Francusku.

4' - Imali smo priliku stići u vodstvo, ali je vrijeme za napad isteklo. Francuska poprilično opuštena na početku meča.

2' - Novi poeni Gegića. Trenutni rezultat je 5:4 za Francusku.

2' - Prvi poeni za BiH. Amar Gegić pogađa za dva poena. Batum postiže peti poen na drugoj strani.

1' - "Trojka" Batuma odmah na početku, Gegić na drugoj strani nije bio precizan.

20:31 - Meč u dvorani Mejdan u Tuzli je počeo. Sretno BiH.

20:28 - Meč treba početi svakog trenutka. Sudije su Manuel Mazzoni iz Italije, Sergiy Zašchuk iz Ukrajine i Fernando Calatrava iz Španije.

20:26 - U toku je intoniranje himni, prvo Francuske, a zatim i Bosne i Hercegovine.

20:25 - Francuska je lider grupe sa sve četiri pobjede i već se plasirala u drugu fazu kvalifikacija, dok se BiH nalazi na trećem mjestu s omjerom 2-2. Naša selekcija još uvijek ima šanse plasirati se u drugi krug kvalifikacija s obzirom na to da ima dvije pobjede prednosti nad Belgijom s kojom igra u posljednjem kolu 2. augusta. BiH se može kvalifikovati i već nakon ovog kola ukoliko Rusija savlada Belgiju.

20:22 - Sastav Francuske je sljedeći: Thomas Heurtel, Andrew Albicy, Nando De Colo, Fabien Causeur, Paul Lacombe, Nicolas Batum, Evan Fournier, Boris Diaw, Alain Koffi, Rudy Gobert, Vincent Poirier i Moustapha Fall.

20:18 - Selektor Vujošević će protiv Francuske računati na sljedećih 12 igrača: Kapiten Elmedin Kikanović, a uz njega će igrati Markus Lončar, Amar Alibegović, Darko Talić, Edin Atić, Adin Vrabac, Amar Gegić, Almir Hasandić, Aleksandar Lazić, Ibrahim Durmo, Nedžad Muratović i Marko Rikalo.

20:15 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 5. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Kini. Našu reprezentacija u petom kolu očekuje susret protiv favorizovane Francuske, a meč se igra u dvorani Mejdan u Tuzli.