Naš košarkaš pauzira već pet kola
6

Kuzmić i dalje povrijeđen, moguća ljetna liga u SAD-u

Piše: A. Ko.
Ognjen Kuzmić
Ognjen Kuzmić
Potencijalni košarkaški reprezentativac BiH i član Joventuta Ognjen Kuzmić zbog povrede stopala već pet kola nije u rosteru ovog tima iz Španije.

Bol se javila upravo u trenutku kada je ovaj igrač nakon 20. kola zbog 18 poena i 14 skokova u odličnoj partiji protiv Valladolida prema izboru portala "Eurobasket" uvršten u top 10 igrača Endesa lige tog vikenda. U top 10 prema istom portalu bio je i nakon 10. kola.

"Jako je čudna ova povreda stopala i manifestuje se stalnom oteklinom na jednoj kosti. Ni sam nisam siguran da li sam se povrijedio na utakmici ili na treningu. Doktori mi kažu da sam povredu mogao zadobiti i u ranijem periodu i da je moguće da se bol javila nakon izvjesnog vremena. Uglavnom, danas idem na kontrolu pa ću više informacija znati tokom dana", rekao je Kuzmić za Klix.ba te dodao:

"Trenutno najviše vremena provodim u teretani, a kad je u pitanju dvorana samo šutiram na koš, ali apsolutno bez skokova."

Kada pišemo o ovom našem košarkašu, ova povreda nije mogla stići u gori čas. Kuzmić je u svojoj prvoj sezoni u jednoj od najjačih liga Evrope u tri utakmice svog tima bio među prva tri strijelca. Dva puta u toku sezone imao je double-double učinak, dok je čak šet puta bio najbolji skakač na utakmicama. Njegova minutaža prije povrede znala je iznositi i 30 minuta tokom pojedinih mečeva. Ovo saznanje je zasigurno teže ako se zna da je Joventut sada na osmoj poziciji (13-12) i borba za play-off je apslutno izgledna.

"Kada je u pitanju play-off, možda je rano pričati o tome, još je devet kola do kraja. Četiri ili pet ekipa se bore oko tog osmog mjesta, a ni sedmo nije mnogo udaljenije, naravno da se nadamo ulasku u play-off. Mislim da ću dobijati i dalje šansu nakon što saniram povredu, sad, trebat će mi vremena da se vratim u formu od prije pet sedmica, najvažnije da se kondicijski popravim. Što se igre tiče na tome radim cijelo vrijeme tako da nisam siguran da ću odmah dobijati toliku minutažu, ali kroz par kola, naravno, ako budem igrao kao prije povrede očekujem zapaženije minute."

Naravno da je sa približavanjem Eurobasketa u Sloveniji naša reprezentacija nezaobilazna tema svih razgovora sa našim košarkašima. Koliko je Kuzmić blizu odnosno, koliko je možda daleko u ovom trenutku od dresa reprezentacije.

"Razgovarao sam sa svojim menadžerom i on mi je rekao da su ga kontaktirali iz Golden Statea i planiraju da idem na ljetnu ligu ove godine, ali ne znam koliko ću vremena provesti u SAD-u u tokom ljeta, tako da je još rano da govorim o tome."