Košarka
19

Krupalija potvrdio: FIBA produžila rok KK Bosni, saradnja sa Royalom i dalje traje

Piše: O. T.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) produžila je rok do 12. decembra KK Bosna za rješavanje "slučaja Vučurović", potvrdio je direktor KK Bosna Damir Krupalija.

KK Bosna se jučer očitovala kod FIBA-e povodom duga prema Nikoli Vučuroviću koji je tužio klub što je dovelo Bosnu na rub gašenja. Međutim, nakon očitovanja, FIBA je rok produžila do 12. decembra što je potvrdio i Krupalija.

"Naše vjerne navijače, simpatizere i ljubitelje košarke obavještavamo da nakon dopisa poslanih FIBA-i ista nam je izašla u susret i odobrila dodatno vrijeme da se iznađu rješenja za slučaj Vučurović. Rok za rješavanje tog slučaja je 12. decembar. Ovim putem se zahvaljujemo krovnoj kući košarke na njihovom razumijevanju za situaciju u kojoj se našao naš klub u nadi da ćemo uz zajedničko djelovanje svih ljudi kojima je stalo do kluba to vrijeme iskoristiti na najbolji mogući naći i spasiti ponos i simbol grada Sarajeva", kazao je Krupalija.

KK Bosna će nastaviti tehničko-poslovnu saradnju sa KK Royal Jelly što znači da će u narednim utakmicama Lige 10 najmanje do 12. decembra takmičenje igrati KK Bosna Royal Jelly i za sada neće doći do raskida saradnje.

Naime, da FIBA nije odlučila produžiti rok, Ligu 10 bi igrao KK Royal Jelly kao samostalan klub, dok bi Bosna, po svemu sudeći, otišla u prošlost.

Neredni meč na domaćem terenu u Ligi 10 KK Bosna Royal igra 3. decembra protiv KK Široki što je izuzetna prilika da se publika još jednom odazove u velikom broju.

Eventualnu poteškoću u pravljenju spektakla poput onog na utakmici protiv OKK Sloboda može stvoriti to što velika dvorana Skednerije najvjerovatnije neće biti dostupna tako da bi se meč mogao odigrati u maloj dvorani. Iz kluba se nadaju da će publika ponovo doći u velikom broju što bi vjerovatno pomoglo da se obezbijedi velika dvorana.

KK Bosna Royal nakon pet odigranih kola Lige 10 ima omjer 4-1 i na drugom je mjestu iza Mladosti iz Mrkonjić Grada koja ima isti omjer.