Košarka
0

Krupalija o slučaju "Vučurović": Do kraja radne sedmice bismo trebali imati finalno rješenje

Piše: O. T.
Direktor KK Bosna Damir Krupalija izjavio je da bi klub do kraja radne sedmice trebao pronaći finalno rješenje čime bi riješio slučaj "Vučurović" te nastavio borbu sa ostalim problemima.

KK Bosna se 23. novembra očitovala kod FIBA-e povodom duga prema Nikoli Vučuroviću koji je tužio klub što je dovelo Bosnu na rub gašenja. Međutim, nakon očitovanja, FIBA je rok produžila do 12. decembra, a prema riječima Krupalije klub je blizu pronalaska rješenja u tom slučaju. Naravno, onda bi uslijedila borba sa ostatkom duga prema državi, bivšim igračima, dobavljačima... To su već milionske cifre.

"Ulažemo posljednji atom snage da se konsolidujemo. Ja se nadam da ćemo do kraja ove radne sedmice imati to neko finalno rješenje gdje bismo sa sigurnošću mogli reći da je slučaj Vučurović završen i da dobijamo pravo da se borimo sa ostatkom problema. Moramo djelovati u više pravaca. Zakonski okvir mora postojati. Moramo tražiti rješenja za ostala dugovanja i prema državi i prema bivšim igračima, dobavljačima... Moramo se konsultovati sa mnogo advokata, odnosno pravnika da nam oni, na osnovu trenutnog zakona, kažu šta je izvodivo, a šta ne, jer tema je jako osjetljiva. Ne želimo nikoga obmanuti, ali naš prevashodni cilj je da spasimo KK Bosnu. To je prvo i posljednje. Postoje rješenja, neće biti lako doći do njih", kazao je Krupalija za agenciju Sens.

Plan sanacije dugova bit će predstavljen Skupštini kluba koja će dati zeleno svjetlo.

"Sveobuhvatni plan bit će predstavljen Skupštini na sljedećoj sjednici i Skupština će morati dati zeleno svjetlo krene u tom pravcu. Imali smo određenu pomoć od institucija Grada Sarajeva, ali slobodno mogu reći da je Kanton ubjedvljivo najzastupljeniji kada govorimo o pomoći za KK Bosna. Nadamo se da ćemo uspjeti uključiti i druge nivoe vlasti u državi kako bi se našao model da se neki problemi saniraju", rekao je Krupalija.

Podsjetimo, KK Bosna već dvije godine funkcioniše u tehničko-poslovnoj saradnji sa KK Royal. Ova dva kluba u ovoj sezoni nastupaju pod imenom KK Bosna Royal Jelly i nakon šest kola sa omjerom od pet pobjeda i jednim porazom klub je prvi na tabeli Lige 10 Bosne i Hercegovine. Ukoliko se KK Bosna ne izbori sa svojim problemima, KK Royal Jelly će sam nastaviti svoj put u Ligi 10.

KK Bosna je ove sedmice otvorila i račun na stranici Generosity gdje poziva sve ljude dobre volje da pomognu klubu uplatom sredstava na ovom linku.