Košarka
47

Krupalija, Ikonić i Vasiljević pred derbi sa Slobodom: Nek se ponove lijepa vremena

Piše: O. T.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U najavi susreta 5. kola Lige 10 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, u kojem se u velikoj dvorani Skenderije sastaju KK Bosna Royal Jelly i OKK Sloboda, iz sarajevskog kluba su poručili da se nadaju velikoj podršci publike, jer klubu je potrebna podrška zbog aktuelnih dešavanja, ali i zbog snage protivnika.

Na konferenciji za medije prisustvovali su Damir Krupalija, direktor KK Bosne u ostavci, te igrači Goran Ikonić i Saša Vasiljević.

KK Bosna Royal Jelly će nakon ovog kola igrati pod imenom KK Royal Jelly pošto će KK Bosna stupiti u neki vid hibernacije zbog najavljenih sankcija FIBA-e. Naime, KK Bosna i KK Royal Jelly su u tehničko-poslovnoj saradnji već dvije godine, ali nakon što je nekadašnji igrač Bosne Nikola Vučurović zatražio dug u iznosu od 180.000 KM, FIBA je najavila sankcije, što je rezultiralo raskidom ugovora između Bosne i Royala. Jasno, dug prema Vučuroviću samo je dio ogromnih klupskih dugovanja koja navodno iznose devet miliona KM.

Zbog svega toga, meč protiv Slobode, koji se igra naredne subote od 20 sati, igrat će se u velikoj dvorani Skenderije kako bi što veći broj gledalaca podržao klub.

"Rezultatski, utakmica je veoma bitna i za nas i za njih, tako da očekujem tešku utakmicu sa puno sportskog i prijateljskog naboja u želji da se ostvari što bolji rezultat i sa njihove i sa naše strane. S obzirom na to da se utakmica igra u velikoj dvorani, nadam se da će atmosfera biti prava, sportska, onako kako njih dvojica pamte Skenderiju (Ikonić i Vasiljević op. a.) i da ćemo svi zajedno položiti jedan veliki ispit za klub", kazao je Krupalija.

Nakon Krupalije javnosti se obratio Saša Vasiljević koji ponovo nastupa za sarajevski klub u kojem je nastupao i u periodu od 2005. do 2007. godine kada je klub igrao regionalnu košarkašku ligu. Vasiljević se nada da će klub slaviti nakon poraza od Leotara u Trebinju u 4. kolu.

"Pozivamo sve ljubitelje košarke i Bosne da dođu. S jedne strane takmičarski je veoma važna utakmica, ali opet bih rekao da mi ne gledamo na rezultat, nego nam je cilj, kao i od okupljanja, da vratimo publiku. Fina prilika da publika dođe i podrži neku novu Bosnu te da ispravimo kiks napravljen u Trebinju. Želimo zajedno odigrati utakmicu, oni sa tribina i mi na terenu. Treba nam podrška publike i zbog sve ove priče tokom proteklih 10 dana, kao i zbog onoga na terenu", rekao je Vasiljević.

Goran Ikonić je također povratnik u klub u kojem je igrao od 2005. do 2009. godine. Nada se velikoj podršci publike koja bi podsjetila na atmosferu iz nekih ljepših vremena.

"Bit će pravi košarkaški derbi. Dva stara znanca. Sloboda je sigurno jedna dobra ekipa vođena možda u ovom trenutku najvećim košarkaškim trenerskim imenom u državi. To je Velimir Gašić. Sigurno ga svi dobro znaju, uz dužno poštovanje svim ostalim trenerima. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Imamo malih problema s povredama, a nadam se da će nam publika pomoći da dođemo do pobjede. Pozivam publiku da nas podrži. Kao što je direktor rekao, pamtimo neka lijepa vremena i nadam se da će se to ponoviti sutra", kazao je Ikonić.

KK Bosna Royal Jelly ima omjer 3-1 i treći je tim na tabeli iza Mladosti i Zrinjskog koji imaju isti omjer kao i sarajevski tim. Sloboda je sedma sa omjerom 2-2.