Pred Final Four u Parizu
0

Kostas Rigas u ime Eurolige upozorio Vujoševića!

Totalsport
Kostas Rigas
Kostas Rigas
Ponašanje trenera Partizana tokom Final Foura NLB lige u Zagrebu posebno mi je smetalo", izjavio je Kostas Rigas, nekad poznati grčki košarkaški sudija.

Rigas je danas sportski direktor Eurolige, a na zagrebačkom je završnom turniru regionalnog košarkaškog takmičenja boravio kao gost organizatora.

"Po tome što radi, Vujošević ne može biti ničiji junak. Siguran sam da će takvo ponašanje, bude li ga u Parizu, euroligaške sudije znati kazniti", prenose Rigasovu izjavu beogradski mediji.

Beogradska ekipa u petak igra na pariškom Final Fouru Eurolige polufinalni dvoboj protiv grčkog Olympiacosa.

Vujošević je, upitan za komentar Rigasove izjave, kazao:

"Nadam se da toj izjavi nije bio cilj stvoriti tenziju i pritisak na sudije prije naše utakmice s Olympiacosom, te da to neće dovesti do neobjektivne sudijske naklonosti Grcima. Kad je o Final Fouru u Zagrebu riječ, zbog "viših ciljeva" ne želim više govoriti na tu temu, iako bih to volio učiniti".

Rigas je također dodao da je koš Dušana Kecmana postignut u finalu iz vlastite polovine terena, nakon izvedene lopte ispod koša 0.6 sekundi prije isteka vremena u četvrtoj četvrtini, bio regularan.

"To je moguće izvesti za šest desetinki sekunde. Kecmana niko od ljudi na terenu nije ometao pri šutu. Sve je bilo u redu. Izuzev Vujiševićevog ponašanja".