Košarka
0

Košarkaški savezi Srbije i RS potpisali sporazum o saradnji

SRNA
Košarkaški savezi Srbije i Republike Srpske danas su u Beogradu potpisali sporazum o saradnji, koji će omogućiti razmjenu igrača i stručnjaka i saradnju kroz projekte.

Sporazum su na Sajmu sporta potpisali predsjednici Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević i Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas na osnovu Sporazuma o saradnji u oblasti sporta između ministarstava sporta Srbije i Republike Srpske.

Potpisivanju je prisustvovala i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović koja je u ime Vlade RS čestitala predsjednicima dva košarkaška saveza, te napomenula da dva resorna ministarstva godinama imaju doboru saradnju na osnovu Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije.

Tešanovićeva je najavila da će na Sajmu sporta danas biti potpisana još četiri sporazuma o saradnji između rukometnih, stonoteniskih, atletskih i kajakaških saveza Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević nada se da će se sporazum raznim projektima provesti u djelo.

"Nadam se da će Savez Republike Srpske dobiti pravog starijeg brata, jer tako i gledamo na instituciju Košarkaškog saveza Srbije, gdje ćemo sigurno kroz ovaj sporazum razmjenjivati mlade igrače, stručnjake i sarađivati na svim poljima", rekao je Spasojević.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas kaže da nema ništa logičnije od saradnje košarkaških saveza Srbije i Republike Srpske. On je najavio mogućnost da košarkaška reprezentacija Srbije pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj odigra jednu utakmicu u Banjoj Luci.