SP u Australiji
64

Košarkašice BiH odradile prvi trening, Jonquel Jones na pragu poraza u finalu WNBA lige

H. H.
Foto: KS BiH
Foto: KS BiH
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je prvi trening u Sidneyu, u sklopu završne faze priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Sve igračice treniraju punim intenzitetom, očekuje se još dolazak Jonquel Jones nakon što bude okončana finalna serija WNBA lige. Pobjednik WNBA lige je onaj tim koji ostvari tri pobjede u finalu, tako da sa velikom pažnjom u našem taboru prate razvoj događaja.

U četvrtak se igra treća utakmica finalne serije WNBA lige, a ukoliko bude potrebe za četvrtu ili petu utakmica, one će se igrati 18. i 20. septembra.

"Još uvijek se adaptiramo na vremensku razliku. Odradili smo ovdje prvi trening, djevojke vrijedno rade i treniraju. Osam dana je ostalo do početka SP, koje ćemo iskoristiti maksimalno. Očekujemo još dolazak Jonquel Jones, njena ekipa Connecticut trenutno u seriji gubi 0-2 protiv Las Vegasa. Odmah po završetku te serije ona bi se trebala priključiti reprezentaciji", rekao je selektor Goran Lojo za zvaničnu stranicu KS BiH.

Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu naše Zmajice igraju 22. septembra protiv selekcije Portorika.

Selektor Goran Lojo poveo je sljedeće igračice: Milica Deura, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Anđela Delić, Nikolina Delić, Matea Tavić, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Hanna Halilović, Ajla Selimović, Ajla Ikanović.

Marica Gajić ovog puta neće biti s ekipom jer očekuje prinovu, a Mundobasket se održava od 22. septembra do 1. oktobra. U grupi A s reprezentacijom BiH još su selekcije SAD, Belgije, Portorika, Južne Koreje i Kine.