Duel s Makedonkama
767

Košarkašice BiH imaju dvocifrenu prednost na poluvremenu susreta u Skoplju

N. K.
Foto: FIBA
Košarkašice Bosne i Hercegovine vode u Skoplju na poluvremenu utakmice 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Sjeverne Makedonije rezultatom 47:34.

Nakon nešto sporijeg početka meča, naše košarkašice su brzo preuzele kontrolu igre pa su serijom poena došle do čak 14 poena razlike (5:19). Međutim, uslijedio je određeni pad koncentracije, a u završnici prve četvrtine Makedonke su serijom od šest poena uspjele smanjiti zaostatak na minus osam (15:23).

U drugoj četvrtini igralo se koš za košem, a Makedonke su iskoristile što je Jonquel Jones jedan period bila van meča. Ipak, uoči odlaska na odmor naše košarkašice su ponovo dodale gas i poluvrijeme okončale s vodstvom od 13 poena razlike.

Jones je očekivano najbolja u selekciji BiH, a u prvom poluvremenu je postigla 17 te imala sedam skokova. Odlična je bila i Nikolina Džebo s 12 poena. Nena Trajčevska je najbolja od Makedonki s 11 poena u prvom poluvremenu.

Podsjetimo, BiH bi se današnjom pobjedom izdvojila na prvom mjestu grupe A s dvije pobjede iz dvije utakmice. Belgija ima omjer 1-1, baš kao i Njemačka, dok bi Makedonke ukoliko dožive novi poraz bile na začelju s dvije izgubljene utakmice.