Finale play-offa za prvaka BiH
0

Košarkaši Širokog savladali Igokeu u Laktašima

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Košarkaši Širokog senzacionalno su pobijedili ekipu Igokee u Laktašima u prvoj utakmici finalne serije play-offa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

U finalu za državnog prvaka u košarci ekipe Igokee i Širokog traže i ulaznicu za narednu sezonu NLB lige, jer ćemo vjerovatno imati jednog predstavnika. Prvak BiH će postati ekipa koja prva dođe do tri pobjede, a košarkaši Širokog su u utorak navečer napravili veliki posao, slavivši rezultatom 76-80.

Najzaslužniji za pobjedu Širokog bili su Pilepić sa 21 i Morović sa 20 poena, dok je najbolji kod Igokee bio Chase sa 26 poena.

Prednost domaćeg terena u slučaju eventualne majstorice imat će Igokea, zbog boljeg plasmana u Ligi 6 za prvaka BiH.

Trener Igokee Slobodan Klipa istakao je da je njegova ekipa igrala u velikom grču, dok su gosti igrali rasterećeno, jer su bili oslabljeni neigranjem povrijeđenog kapitena Špralje.

"Uvukla nam se nervoza u ruke, glave i noge i ona nam je bila najveći neprijatelj. Ipak, još ništa nije gotovo, pružit ćemo maksimum u narednim utakmicama", kazao je Klipa.

Trener Širokog Ivan Velić imao je itekako razloga za zadovoljstvo.

"Možda smo i ranije trebali prelomiti utakmicu, međutim, ovo je mlada ekipa oslabljena za dva igrača iz udarnih pet. Napravili smo veliki rezultat, ali do kraja moramo igrati maksimalno, jer u finalu nema kalkulacija", naveo je Velić.

Druga utakmica finala na rasporedu je u subotu u Širokom Brijegu.

Finale play-offa za prvaka BiH:

Igokea - Široki 76:80 (41:41)