16. kolo Eurolige
2

Košarkaši Real Madrida slavili u Atini, Efes razbio Maccabi u Istanbulu

F. Z.
Panathinaikos - Real Madrid (Foto: EPA-EFE)
Panathinaikos - Real Madrid (Foto: EPA-EFE)
Odigrano je pet utakmica 16. kola košarkaške Eurolige, a u derbiju dana košarkaši Anadolu Efesa razbili su na svom parketu Maccabi Tel Aviv rezultatom 99:79.

Efes je do ključne prednosti došao u trećoj četvrtini koju je riješio u svoju korist rezultatom 32:17. Najefikasniji kod domaćih bio je Micić sa 23 postignuta poena, dok je 22 postigao Beaubois. Kod Maccabija Cohen je postigao 15 poena.

Košarkaši Real Madrida upisali su važan trijumf na gostovanju kod Panathinaikosa rezultatom 87:75. Goste je do pobjede vodio Randolph sa 22 postignuta poena, dok je Tavares zabilježio double-double sa 14 poena i 14 skokova. U redovima Zelenih iz Atine 19 poena postigao je Calathes, dok je Fredette dodao 18.

Alba iz Berlina razbila je Baskoniju na svom terenu rezultatom 81:57. Domaće su do trijumfa vodili Hermannsson i Giedraitis sa 18, odnosno 17 postignutih poena. U redovima Baskonije 11 poena postigao je Shields.

CSKA Moskva slavila je protiv Olimpije iz Milana rezultatom 78:75. Domaće je do pobjede s rekordom karijere vodio Hackett s 28 postignutih poena. Kod Armejaca 17 poena postigao je James.

Košarkaši ASVEL-a na svom terenu slavili su protiv Khimkija iz Moskve rezultatom 92:88. Domaće je do trijumfa vodio Lighty sa 20 postignutih poena, dok je kod gostiju Timma postigao isto toliko.

Tabela: